A Dózsa játékosa szerint egy derbigyőzelem óriási lökést adna nekik.

– Milyen formában várják a derbit?
– A Honvéd elleni, hogy úgy mondjam, nem az életünk meccse volt, de a jelenlegi, nem túl rózsás helyzetünkben fontos a pozitívumokból építkezni, például abból, hogy hosszú idő után kapott gól nélkül hoztunk le egy bajnokit. A bajnokságban a kispestiek elleni találkozót leszámítva sok helyzetet alakítottunk ki, mi lőttük a legtöbbet kapura, de mindeddig csupán négy gólt szereztünk, ami nagyon kevés, márpedig ilyen helyzetkihasználással nem lehet meccseket nyerni. Nyugodtabbnak kell lennünk a kapu előterében, remélem, az első győztes összecsapásunk után mellénk áll a szerencse.

– Nincsenek könnyű helyzetben, az FTC ellen nem lesz gyerekjáték megszerezni a három pontot…
– Ezzel tisztában vagyunk. Nem a legjobb időpontban találkozunk a címvédővel, de ez a derbi, amelyen bármi megtörténhet. Szükségünk van a pontokra, biztosan nehéz lesz itthon tartani őket, de erre törekszünk. Nem hiszem, hogy problémát jelentene, hogy a Ferencvárosnak eggyel több napja volt pihenni a rangadóra, két nap alatt megfelelően felkészültünk a csatára. Az ilyen mérkőzésen a taktikánál is nagyobb jelentősége lehet, mekkora elánnal vetjük bele magunkat a meccsbe. Az első perctől kezdve úgy kell játszanunk, hogy rajtunk érződjön jobban a győzni akarás.

– Milyen mérkőzésre számít?
– Az eddigi FTC elleni rangadóim tapasztalatából kiindulva keményre. A tabellán nagy a különbség a két csapat között, de szerintem kevés gólos mérkőzés várható, remélem, mi szerzünk többet. A játékstílusunk a meccs uralására épül, szeretünk sokat lőni, beadni, járatni, birtokolni a labdát, ahogyan az FTC is. Bízom benne, hogy vasárnap mi irányítjuk a játékot. Nem foglalkozunk az ellenféllel, saját közönségünk előtt agresszívan letámadva akarjuk nyomás alatt tartani a zöld-fehéreket, nyílt játékot felvállalva meglephetjük őket. A vendégeket megtévesztheti, hogy utolsók vagyunk a tabellán, s az sem zárható ki, hogy egyeseknek gondolatban már az Európa Ligán jár az eszük.

– Milyen csapatnak tartja a Ferencvárost?
– Sok meccsét nem láttam, de felfigyeltem Adama Traoré játékára, rendkívül veszélyes a széleken, igaz, hiba lenne csak rá figyelni. A Ferencváros nem egy-egy kiemelkedő egyéniségből áll, tizenegynél is több kiváló képességű labdarúgó alkotja a keretét, de a mi csapatunkban is sok a jó játékos – felvesszük a versenyt! A legutóbbi derbiken kevés hiányzott a pontszerzésünkhöz, megesett, hogy balszerencsés góllal maradtunk alul, remélem, ezúttal kifizetődik a kemény munka. Mindeddig hatszor léptem pályára a Fradi ellen, s nem sok babér termett nekünk, noha meccsről meccsre közelebb férkőztünk játékban a Ferencvároshoz. Elhihetik, nagyon szeretnék győzelmet ünnepelni a derbin a szurkolóinkkal!

– Érez nyomást a csapaton, amiért a legutóbbi húsz Ferencváros elleni rangadón nem nyert, s rosszul kezdte az idényt?
– Az edzőnkért is játszunk, de csak magunkra számíthatunk ebben a küzdelemben. Nekünk, játékosoknak kell rálépnünk a győzelem ösvényére, ugyanakkor bízunk Milos Kruscsics vezetőedző elképzeléseiben, amelyeket követve teljes odaadással kikecmereghetünk a gödörből. Csaknem hét éve győztük le legutóbb a Ferencvárost, ezért is felemelő, hogy a szurkolóink teljes mellszélességgel mögöttünk állnak. Szeretnénk meghálálni a szeretetüket, szerintem a vasárnapi győzelem óriási lökést adna a folytatásra.

NSO