Középpályásunkat kérdezték a Vasas elleni bajnoki előtt.

Az újonc és a bajnok feszül egymásnak szerdán. A két budapesti együttes összecsapása különleges kilencven percnek ígérkezik, nem zárható ki, hogy az Illovszky-stadionban zsúfolásig telnek a lelátók. A Ferencváros az európai (Bajnokok Ligája- és Európa Liga-) selejtezőket követően szusszanhat egyet a csoportkör kezdetéig, ám idehaza nincs megállás. Sztanyiszlav Csercseszov együttese vasárnap a Honvédot győzte le 3–1-re, a játék is meggyőző volt, a három gólt szerző Adama Traoré mellett többen nagyszerű teljesítménnyel rukkoltak ki.

A brazil Marquinhos a kispestiek ellen kezdőként lépett pályára, és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. A 22 esztendős támadó a Vasas ellen második NB I-es gólját is megszerezné.

Egyre több játéklehetőséghez jutok, ez egyértelműen segít, hogy formába lendüljek – mondta a Nemzeti Sportnak a brazil légiós, aki télen érkezett a Ferencvárosba. – Nem könnyű a csapatba kerülni, hiszen elöl jobbnál jobb játékosok közül válogathat a szakmai stáb, de ez csak a javunkat szolgálja. Sosem féltem a kihívásoktól, tisztában vagyok a képességeimmel, és szeretnék a Vasas ellen is jól játszani. Az egyik újonc ellen lépünk pályára, két budapesti csapat összecsapása mindig különlegesnek számít. Alaposan elemeztük ellenfelünk játékát is, jó csapatról van szó, biztosan nem lesz könnyű dolgunk. De mi a Ferencváros vagyunk, ezért csak a győzelem jöhet szóba. Eddig egy gólt szereztem a magyar élvonalban, a Debrecennek lőtt gólom után jó lenne a másodikat is megszerezni.

A Ferencváros felszabadultan léphet pályára, százszázalékos a bajnokságban, a nemzetközi színtéren pedig ismét szép sikert elérve bejutott az Európa Liga csoportkörébe, ahol a francia Monaco, a szerb Crvena Zvezda és a török ­Trabzonspor vár rá. Marquinhos az Európa Liga színpadán tapasztalatlan futballistának számít, Bulgáriából érkezve a mostaniak lesznek az első főtáblás találkozói.

Izgalmas csoportkör elé nézünk – folytatta Marquinhos. – Elégedett voltam a sorsolással, igaz, bárkinek örültem volna, hiszen ezen a szinten már csupa jó csapat van. Az öltözőben beszélgettünk az esélyekről, de én nem szeretek számolgatni. Az ilyen erősségű ellenfelek ellen is élvezni szeretném a futballt, az érzelmek embere vagyok.

A játékos brazil párjával költözött Budapestre, a nyári szünetben az egyetlen légiós volt, aki nem utazott haza, a magyar fővárosban töltötte a vakációt. Marquinhosék nem véletlenül maradtak, június végén született meg kisfiuk, Marcos Henrique, így Budapest a család történetének mindig is fontos része lesz.

Imádjuk Budapestet. A kicsi jól van, szépen fejlődik, az még nem derült ki, mennyire szereti a labdát…” – nevetett a játékos.

A dél-amerikai futballistára a Vasas ellen is főszerep várhat, hiszen Kuttor Attila együttese alighanem masszívan védekezik, cselezőkészsége, technikai tudása jól jöhet a rések megtalálásánál. A Ferencváros célja nem lehet más, mint tartani a hiba nélküli mutatót, míg a Vasas az első győzelmére hajt.