Jól sikerült a “bemelegítés” az EB-n.

Férfi vízilabda, Európa-bajnokság, D-csoport, 1. forduló
Magyarország 23-7 Szlovénia
Negyedek: 4-3, 6-2, 6-0, 7-2
Fradista gólok: Vigvári 3, Fekete 2, Jansik 2, Vadovics 2, Molnár 1, Nagy 1, Német 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Álmosan kezdtünk vagy talán nem is álmosan, hanem az látszott, hogy sok embernek ez az első tornája, világversenye… Láttam az izgulást az arcokon, így utólag nem is bánom, hogy az első meccs könnyebb volt, s nem egyből a szerbekkel kezdtünk Aztán rendeztük a dolgokat, azt gondolom, hogy ha nem is az első negyedtől, hanem inkább a második félidőben, de sikerült rendezni mindent és ami a célunk volt, hogy a védekezés jól működjön, az a második félidőben már rendben is volt. Bízom abban, hogy ez jó lesz. Lesz holnap két edzésünk gyakorolni a szerbekre, specifikusan edzeni rájuk és számunkra nagyon fontos lesz az a mérkőzés, hogy könnyebb ágra kerüljünk.

Vadovics Viktor

Ez egy klasszikus bemelegítő meccs volt így a világverseny kezdetén. Azért azt el kell ismerni, hogy nem indult könnyen a mérkőzés, de szerencsére a végén ki tudott jönni egy nagyobb gólkülönbség. Most megyünk haza, pihenünk, holnap edzések és gőzerővel készülünk a szerb meccsre, mert a csoportban az lesz a legfontosabb mérkőzés.

Varga Zsolt

Összességében az volt a fontos, hogy átestünk a tűzkeresztségen. Nem kezdtünk jól, eleinte sok volt a hiba, de ahogy megnyugodtunk, már kijött a különbség. A szlovén vízilabda nem meghatározó, ezért ebből a meccsből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de jó, hogy velük kezdtünk az Európa-bajnokságon.