Európa-bajnoki meccset játszik a férfi vízilabda válogatott. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Jansik Szilárd

Tetszik az uszoda, tetszik a nézőtér, jók az új labdák – legalábbis egyelőre úgy éreztem, a mérkőzésen derül ki, hogy így van-e. Minden adott, bízom abban, hogy minden rendben zajlik majd és minél jobb eredményt érünk el. A hangulattal nincs gond, azért az érződik, hogy nagyon sok az új arc, sok a feszültség, megmondom őszintén, talán én is egy kicsit feszültebb vagyok, mint amilyen szoktam lenni. Lehet, amiatt is, hogy így körbe nézek és nem azokat a régebbi, rutinos játékosok arcát látom, akik sugározzák a nyugodtságot, hanem fiatal embereket, akik közül sokan a húszas éveik elején vannak. De én azt gondolom, hogy ők is készen állnak, mindenki meg akarja mutatni a legjobbját, bízom abban, hogy ez kijön. Ugye, nem tudjuk még, hogy a téthelyzet, egy világverseny kiből mit hoz ki, de mint mondtam, bízom abban, hogy a legjobbat!

Német Toni

Varga Zsolt hat éve az edzőm, azt hittem, tudom, mire számíthatok, de még arra is rá tudott tenni egy lapáttal, ezt egyébként neki is elmondtam… Nehéz felkészülés volt, sok hosszú edzéssel, de megérte. A BENU-kupán még lehetett látni némi fáradtságot a csapaton, de utána már teljesen más jellegű munkát végeztünk, jók leszünk a rajtra. Már mindenki nagyon várja, hogy kezdődjön az EB.

Varga Zsolt

Mindig fontos az eredmény, ez teljesen egyértelmű. De fel kell fognunk azt, hogy ha nem indulunk el azon az úton, amelyen elindultak a körülöttünk lévő csapatok, s mindig az eredmény alá kényszerítjük magunkat és azt gondoljuk, hogy ha van egy eredmény, akkor minden rendben van, akkor ez mindig rövid távú megoldásokat hoz és eltakarja a problémákat. Én úgy látom, hogy sokat kellett és sokat kell foglalkozni azzal, hogy megfelelő módon tudjunk szorosan fogni, azzal a modern felfogással végezzük a szoros emberfogást, ahogy a környezetünkben, az előttünk lévő csapatok teszik. Úgy tudjuk megfogni a centereket, úgy tudjuk szűkíteni nekik a teret. Az emberelőnyeinknél nagyon fontos, hogy a kapufás mozgás, illetőleg a labdajáratás hatékonysága megfelelő legyen – nyilván ezután az jön, hogy az emberelőnyt be kell lőni. De ahhoz, hogy be lehessen lőni…, a vb-n oda jutottunk el, hogy hiába vannak a legjobb lövőink, nem jutottak el lövésig, mert akkora nagy nyomást helyeztek ránk az ellenfél védői. Ezen dolgoznunk kell. Nyilván építenünk kell a centerjátékot is, egy újszerű, hatékonyabb centerjátékot. Ezek azok az elemei a játéknak, amelyek most nagyon fontosak, és hogyha ezek az elemek megjelennek a védekezésben, a hátrányban, a támadásban, akkor azt gondolom – most tényleg eredménytől függetlenül…, pedig nagyon eredménycentrikus vagyok, de azt is tudom, hogy kell lenni egy tervnek. Terv nélkül nem tudunk egy picit távolabbi cél felé haladni. Az olimpia a cél, elsősorban addigra kel megtalálni az embereket, felkészíteni a játékosokat, azzal a zárójeles megjegyzéssel, hogy ugyanazzal a nyomással játszunk majd itt is, mint az olimpián. Ez egy terv, az én fejemben így néz ki és ezeket az elemeket szeretném viszont látni. Döntő szituációkban kell jól teljesíteni, ilyen szempontból ez olyan, mint ha olimpián lennénk. Ennek a nyomásnak jelen kell lennie, ezt el kell tudni viselni, hiszen ez lesz az olimpián is. Ez vonatkozik mindegyik világversenyre, amelyen elindulunk.

Bővebben: NSO, VLV