Női kéziseink fiatal tehetségével beszélgettek.

Az U20-as világbajnokság után csatlakoztál csak az új idényre készülő csapathoz, sikerült azért így is beilleszkedned?
Igen, igazából szerintem elég hamar beilleszkedtem. A lányok nagyon segítőkészek voltak, és ennek köszönhetően ez zökkenőmentesen és hamar sikerülhetett. Az elején nagyon izgultam, hiszen új csapathoz érkeztem, új emberekkel találkoztam, szinte senkit sem ismertem előtte. Emellett itt teljesen más a játék sebessége és ritmusa is, amit meg kellett szoknom.

Vártad már az edzéseket vagy pihentél volna még, ha lett volna rá lehetőséged?
Két hét pihenőt kaptam, ami pont elég volt, nagyon vártam már, hogy elkezdjük a munkát. Semmiképpen sem szerettem volna nagyon sokat kihagyni, mert féltem, hogy úgy jobban kimaradok az épülő közösségből, és kevésbé tudok majd jól beilleszkedni.

A Ferencváros idei keretében több nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapattársad is lett. Milyen érzés olyan játékosok mellett edzeni és játszani, akik karrierjét már akár egész kis korodtól kezdve nyomon követhetted?
Nekem ők nagy példaképeim gyerekkorom óta, mindig néztem őket válogatott vagy a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken, hogy mennyire kiemelkedő játékosok. Tőlük tanulni nagyon felemelő érzés, és próbálok minden trükköt ellesni, amit csak lehet. Zizi és Leki is tulajdonképpen mentor számomra. Támogatnak a védekezés apró csínyjeinek megtanulásában, illetve Zita támadásban is mindent részletesen elmagyaráz nekem, hogy mit, miért, hogyan, miként kellene csinálni. Ez nagyon értékes számomra, és őszintén hatalmas érzés.

Nehéz volt először feljönni Budapestre, és megszokni a főváros dinamikáját?
Furcsa volt elsőre, az biztos, hiszen eddig otthon laktam. Hazamentem, otthon volt a testvérem, a szüleim, és anyukám kosztja várt. Konkrétan semmi dolgom nem volt, csak az érettségire készülni és kézilabdázni. Most meg, ha hazamegyek, teljesen egyedül vagyok, kaját kell csinálnom és egyedül elintézni a dolgaimat. Emellett a közlekedést is nehéz egyelőre megszoknom – igaz, általában kocsival vagyok, de teljesen más a forgalom dinamikája Budapesten.

Mit szeretsz csinálni, amikor nincsenek edzéseid vagy meccseid? Van kiemelt hobbid?
Ha ráérek éppen, akkor nagyon szeretek filmeket vagy sorozatot nézni. Emellett nagyon sokat vagyok a barátaimmal és a családommal, akik most gyakrabban is jönnek fel hozzám.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu