A Fradi mestere szerint jót tesz a csapatnak a sűrű menetrend.

Jó és erős csoport ez. A Crvena Zvezda, a Trabzonspor és a Monaco is BL-selejtezőt játszott. Nem lesznek egyszerű meccsek, nagyon érdekes négyes. Minden ellenfélre igaz, hogy nem lógnának ki a Bajnokok Ligájából. Nem olyan régen beszéltem a Monaco volt alelnökével, Vadim Vasziljevvel és mondtam neki, hogy nemsokára összefutunk a volt klubjával. De félreértés ne legyen! Az igaz, hogy nem láttam a Cote d’Azur-i csapat legutolsó meccseit. Persze örömmel találkozom majd a hercegségben élő Vasziljevvel és azzal a Szása Golovinnal, akivel hosszú ideig dolgoztam a válogatottban. Vele még nem beszéltem. De a foci világa kicsi, ha valakivel összetalálkozhatsz, azzal össze is találkozol. A Crvena Zvezda mindkét selejtezőjét láttam a Makkabi ellen, így róluk van némi elképzelésem. Azt is tudom, hogy a Trabzonspor volt a negyedik kalapból az egyik legnehezebb opció. Nagy lelkesedéssel nézek a csoportkör elébe!

De most bajnokira készülünk, aztán kezdünk adatokat gyűjteni az ellenfelekről. Most pihenünk a meccs után, reggel volt egy edzésünk Írországban, itt maradtunk éjszakára. Igen, kikaptunk, bár nyerni akartunk, de az utolsó percben egy pontrúgásból gólt kaptunk. Aztán Budapestre repülünk, vasárnap jön a következő magyar bajnokink. Nagyon sűrű szeptember vár ránk. Ilyenkor nincs szünet, folyamatosan jó állapotban kell lenni. De ez erőt kell adjon: ahhoz, hogy fejlődjünk, jót tesz az ilyen sűrű menetrend.

A Karabah meccs után nem volt idő gyászolni. 8 meccset játszottunk hazájuk bajnokai ellen. A Karabah először is egy jó csapat. Másodszor nem sikerültek a dolgaink, ahogy nekik sem Csehországban – hiába játszottak jobban, egy hiba miatt elúszott a továbbjutásuk. Nem volt egyszerű utunk, az Európa Liga jött össze. Tanulságos volt a selejtezősorozat.

Zakarjan esetleges Chelseabe igazolása nagy lépés a karrierjében. Amikor mi a Fradiba hívunk fiatal, vagy tapasztalt játékosokat, átbeszéljük a csapatbéli lehetőségeiket. Nem tudjuk, hogy neki milyen szerepet szánnak a Chelseanél. Ha minden eltervezett és világos, akkor bele kell vágni, de különben a Premier Leaguere és a Chelseare is igaz: nem minden arany, ami fénylik.

Sztanyiszlav Csercseszov