Két gólt is szöglet után szereztünk tegnap.

Sztanyiszlav Csercseszov és stábja nagy figyelmet szentel a rögzített játékhelyzetek begyakorlásának. Ezeknek a felelőse a korábbi remek litván kapus Gintaras Stauce, aki amellett, hogy a kapusok felkészítésében is részt vesz, ebben is komoly szerepet vállal. Nemegyszer meccsen is látható, ahogy egy-egy szöglet előtt bemutatja a „figurát”, amit aztán a játékosok próbálnak megvalósítani. Persze minden elképzelés annyit ér, amennyit a játékosok végre tudnak hajtani.

Tegnap ez különösen jól sikerült, hiszen két szögletből is gól született, ráadásul egyik esetben sem csak arról volt szó, hogy egyből a kapu elé rúgta a játékosunk a labdát, így aligha kérdéses, hogy a kitalált taktikának volt szerepe a gólokban, hiszen az ellenfél nem tudta azt levédekezni.

Az idegenbeli Slovan-meccs után volt alkalmam Staucéval váltani pár szót és említettem neki, hogy mennyire tetszik nekem, hogy milyen tudatosan készülnek erre. Látszott rajta, hogy mennyire lelkesíti ez a téma és kiemelte, hogy milyen sokat gyakorolják ezeket az edzéseken és nagy lehetőséget látnak ebben. Érdekesség, hogy Magyarországon Csank János számított korábban a pontrúgások edzőfejedelmének, aki – akárcsak Csercseszov vagy Stauce – szintén kapus volt.

Ennek tükrében innen is üdvözöljük a Büntető „szakemberét”, Szabó Dáriót, aki a tegnapi szép győzelem elemzésében éles szemmel megállapította, hogy a Fradi játékában semmi tudatosság nem volt (nem tartozik a cikkhez, de éles szemét az is mutatja, hogy azt is képes volt rögzíteni, hogy a jelenlegi csapatnak szerinte Besic a vezére…), bezzeg a MOL FC, akiknek tegnapi, valóban szép győzelme számára elfeledtette, hogy vasárnap kiderült, hogy ki az úr a házban és a kispadon…