A Fradi mestere szokás szerint értékelte a tegnapi találkozót az orosz sajtónak.

Mindig van hova fejlődni. Ezen a meccsen megváltoztattunk néhány dolgok – ezek az ötletek ültek. Fontos volt, hogy gyors tempóra késztessük az ellenfelet, ez sikerült. Örülök, hogy a srácok meg tudták mutatni magukat a 35 fokos hőségben is. Az igazat megvallva az ellenfél ebbe a pokoli hőségbe 18 fokból érkezett és Dublinból ide sem volt egyszerű az útjuk. De most ránk vár a hőmérsékletcsökkenés és egy kényelmetlen út. Gondok vannak a közvetlen járatokkal az ír fővárosban. Lehet, hogy egy másik városból busszal kell majd odautazni. Mindenesetre egy nappal a meccs után érkezünk vissza Budapestre, mert a szigeten edzünk pénteken.

Botka középen játszatását a kényszer szülte. Objektív okokból több belsővédő is kiesett. Újra kellett építsük a védelmet, Botka pedig nem okozott csalódást. A csata után nem rázzák a harcosok az öklüket. Mi értelme lenne utólag hamut szórni a fejünkre? A csoportkörig tartó úton eddig hét meccsünk volt – az egyiken nem voltunk a biztonsági zónánkban, a nüanszok elcsúsztak: ennek pedig megfizettük az árát. A tanulságokat levontuk, tovább léptünk. Nagyon sok fontos meccs vár még ránk, örülök, hogy a csapat ilyen jól reagált a Karabah elleni kudarcra.

Van érdeklődés a játékosaink iránt, nem lehet csak vásárolni, hanem el is kell adnunk, hogy újratöltsük a klub kasszáját. Az egyik játékosunkat elvitte a cseh Viktoria, vásárlási opcióval, számunkra igen kedvező feltételekkel. Török klubok két másik játékosunk iránt érdeklődnek. Ha mindkét átigazolás megtörténik, akkor jöhet még valaki.

Sztanyiszlav Csercseszov