Pászka Lóránd kemény párharcra számít a Shamrock Rovers ellen.

Az ellenfelünknek vannak jó játékosaik, igazi csapatként fociznak, brit stílusban. Hosszú labdákkal is tudnak operálni. Úgy készülünk ellenük, mint minden ellenfél ellen. Javult az angolom, nem? A jó és a tökéletes között van! Rasmus megsérült, két játékost cseréltünk a keretben, Zachariassen és Samy holnap még nem, de a visszavágón talán már bevethető lesz. Holnap lesznek változások, a heti két meccs miatt terveznünk kell a megfelelő terhelést is. A legjobb állapotban lévő játékosokat kell játszatni fizikai és mentális szempontból is.

Holnap a párharc első félidejét játsszuk csak le. Nem akarok eredményről beszélni, a két találkozón összességében kell továbbmenni. Ott a Slovan elleni párharc példának, de mindkét meccsen jól kell játszani. Holnap tehát csak az első meccs következik és már idegenbeli gól sincs. Nyerni akarunk, de egy ország bajnoka ellen sosem könnyű. Jó, fizikális, atletikus az ellenfelünk. Lesznek változások vasárnaphoz képest, a stábbal átbeszéljük, hogy kire számíthatunk holnap. Van még egy edzésünk. Az öt cserével is kalkulálunk, 90 percig akarunk jó focit nyújtani. Fél hétkor meleg vagy forró lesz az idő, ezzel is számolnunk kell.

Minden csapat teljesítménye fluktuál, néha egy meccsen belül is. Ez ránk is igaz. Holnap 90 percen át akarunk dominálni, ehhez számítunk a közönségre is. A legjobbunkat akarjuk hozni. Kétmeccses nehéz párharc vár ránk, egy playoffban mindenki mindent belead.

Szoktam olvasni a sajtóban a pletykákat, néha a feleségem kérdi, hogy mi ez, én sem tudom sokszor. De a lapokat meg kell tölteni, ha a klub olyan népszerű, mint a Fradi. Nem szeretem az átigazolási időszakot, ilyenkor jöhetnek és mehetnek is, minden edző a szeptember egyet szereti, azt várja.

Sztanyiszlav Csercseszov

Harcos meccsre számíthatunk, kemény mérkőzés lesz. Jó csapat, tisztában vagyunk a stílusukkal, így is készültünk rájuk. Nagy volt a csalódottság a BL-kiesés miatt, de az élet nem áll meg, most már arra készülünk, hogy az EL meglegyen. Hogy milyen erős csapat a Shamrock, azt nehéz megmondani, főleg az odavágó előtt. De ha nem is olyan jó csapat, mint a Karabah, akkor is biztos hogy nehéz párharc vár ránk. A Fehérvár elleni győzelem nyilván nagyon jót tett nekünk. Életemben először játszottam a védelem jobb oldalán, készültünk rá az edzéseken azért, de azt, hogy az EL-ben hol játszom vagy játszom-e, az Sztanyiszlav Csercseszov tudja megmondani. Óriási dolog a Fradiban játszani, percről-percre élem meg ezeket a dolgokat. Minden egyes percét élvezem ennek a megtiszteltetésnek, és szeretném minél jobb teljesítménnyel meghálálni ezt.

Pászka Lóránd