Újabb remek eredményt ért el clubunk fiatal úszója.

Az 1500 méter gyors döntőt az ötös pályáról kezdő Mihályvári-Farkas Viktória 100 méter után hatodikként haladt, 450-nél viszont már harmadik volt. Az élen Simona Quadarella elhúzott, a második helyezett Martina Rita Caramignolihoz viszont hosszról-hosszra közeledett az FTC sportolója, aki féltávnál a második helyen fordult. A folytatásban Mihályvári-Farkas Viktória tartani tudta pozícióját, sőt, közelített az éllovas olaszhoz, 1000 méternél 6.38 másodperc volt a hátránya. Az utolsó 100 méternél 7 másodperc volt a differencia, Mihályvári-Farkas Viktória végül 16:02.15-ös idővel, egyéni csúccsal másodikként zárt.

Abszolút arra számítottam, hogy mindkét olasz, illetve a portugál úszó is erősen kezd majd. Quadarella elhúzott, őt próbáltam kizárni, gondoltam én majd megküzdök a másik olasszal és a portugállal. Lehetett tudni, hogy nagyjából 800 méter körül mindkettő elfárad, ezért próbáltam 800-nál iramot váltani, gondoltam ott lehet meglepetést szerezni. Örülök mind az időeredményemnek, mind pedig a második helyezésnek – értékelt Mihályvári-Farkas Viktória.

Tényleg visszatért Viki, utolérte önmagát. A világbajnokság sokk volt számára, hogy ott mi történt, mindannyiunk számára rejtély. Lehet, hogy volt valamilyen fertőzése, még az is lehet, hogy koronavírusos volt, csak éppen akkor nem tesztelték, mert az edzésmunkája azt sugallta, hogy megússza a legjobbjait – az, hogy ez benne volt, Rómában ki is derült. Jó nézni Vikit a vízben, ez az ezerötszáz gyors is igazi örömúszás volt. – mondta Sós Csaba szövetségi kapitány.

Férfi 200 méter pillangón Verrasztó Dávid is szerepet kapott. 1:57.65 perccel kilencedik lett összesítésben, de mivel két honfitársa is megelőzte, nem úszhatott a folytatásban.

Márton Ricsi szenzációsat úszott, én ilyet nem tudok, azzal az idővel szerintem itt érmet lehet nyerni. Összességében a saját teljesítményemmel elégedett vagyok – mondta a 33 évesen veteránnak számító úszó, aki 400 vegyesen ezüstérmet nyert az olasz fővárosban.

Fradi.hu, MTI, NSO nyomán.