Mészáros Dániel pedig az EB-győztes gyorsváltóban tett hozzá az aranyéremhez – gratulálunk!

Már az első napon döntőben izgulhattunk egy Fradi-sportolóért, méghozzá a 400 méter vegyes fináléjában, a szám háromszoros Európa-bajnokáért, Verrasztó Dávidért. Klasszisunk végig az élmezőnyben haladt, végül a második helyen csapott a célba.

A férfi 4×200-as gyorsváltóban a Holló Balázs, Németh Nándor, Márton Richárd, Milák Kristóf összetételű magyar kvartett megszerezte Magyarország első aranyérmét az Európa-bajnokságon Rómában, összességében pedig ez a magyar úszósport 100. aranyérme kontinenstornáról. Fontos kiemelni, hogy délelőtt az előfutamban klubunk úszója, Mészáros Dániel is medencébe ugrott a váltó tagjaként, így ebben az aranyéremben az FTC tehetsége is aktív szerepet vállalt, és Európa-bajnokká vált.

Fábián Bettina 800 gyorson előfutamában a hatodik, összesítésben pedig a 11. helyen zárt, így nem jutott döntőbe.

Verrasztó Dávid

Ez a realitás, nem szabad elkeseredni. Nem volt esélyem az olasz ellen. Picit izgultam is, hiába vagyok rutinos, szeretem felépíteni az éveimet. Csúnyán el voltam csúszva még pár hónapja. Ez ma 105 % volt. Fontos érem volt, az biztos. Nagyon örülök, hogy végre újra érmet tudtam nyerni. Persze, ez benne volt a levegőben, és igen, tudom, voltak hiányzók a mezőnyből, de azért még Európa élmezőnyéhez tartozom, ezt most is meg tudtam mutatni. Az olimpiai érem még hiányzik. Most arra voltam kíváncsi, hol tartok, mennyi van még bennem. Amit a világbajnokságon úszott a mezőny, az brutális. Igaz, az a medence rendkívül gyors is, de amit ott repesztettek, annyit már szerintem nem tudok. Igaz, a 04:08 körüli időre még szerintem képes vagyok, meglátjuk, az mire lehet elég. Harmincnégy éves vagyok, van két fiatalabb úszó nálam otthon négyszáz vegyesen, akik jók, nincs értelme az útjukba állni pusztán azért, mert korábban úsztam jó időket ezen a távon. De ebbe a felkészülésbe és versenybe beleálltam, innen már lehet lőni arra, amit szeretnék: nem mondom, hogy harminchat évesen olimpiai bajnok leszek, de…

Bővebben: Fradi.hu, NSO

Mészáros Dániel

Délelőtt mindig könnyebb úszni, de délután is készen álltam a versenyre, igaz megbeszéltük, hogy Milák Kristóf úszik majd helyettem a döntőben. Ott álltam a fináléban az edzői lelátón és nem túlzás, remegett a lábam, ahogy néztem a többieket, hogy hasítják a vizet és csapásról-csapásra mennek előre és végül Milák az első helyen csapott a célba. Elképesztő eredmény, még nem igazán fogtam fel, mit értünk el. Itt van az érem a nyakamban, és mit mondjak, van súlya. Ez az eredmény hatalmas lökés nekem is a pályafutásomban és hatalmas lökést ad a folytatásban is az Eb-n. Ha kimondom, hogy Európa-bajnokok vagyunk libabőrös leszek most is. Jó lesz majd később ezekre a pillanatokra visszagondolni, most egyelőre fel kell még fognom, hogy mit értünk el. Szeretném megköszönni a klubomnak, edzőimnek, hogy bíztak bennem a nehezebb időkben is és a családomnak, hogy mellettem állnak. Kimondhatatlan boldogság az, amit most érzek.

Bővebben: Fradi.hu

Orosz Andrea, az úszó szakosztály vezetője

Nagyon tetszett Dávid úszása, 33 évesen a legjobb idővel került döntőbe, ami már önmagában is egy nagyszerű eredmény. A fináléban remekül úszott, de az olasz a hazai medencében ezúttal jobb volt. Dávid remek mellúszó, de ezen a napon ellenfele jobb volt nála. Az azonban egyértelmű volt, hogy óriásit harcolt, nagyon odatette magát, nem adta fel és harcolt az utolsó pillanatig. Ez az ezüstérem nagyon szépen csillog és nagy büszkeség, minden elismerésem.

Mészáros Dániel az országos bajnokságon elért eredményei alapján megérdemelten volt ott a 4×200-as gyorsváltó előfutamaiban. Délelőtt remekül úszott, Milák Krisóf pedig így tudott pihenni a döntőre. Az várható volt, hogy a fináléra Milák is beszáll a versenybe. Óriási eredményt ért el a váltó, nagyon nagy időt úsztak, Mészáros Dánielnek pedig hatalmas dicséret jár, hogy ennek a csapatnak a tagja tudott lenni.

Fradi.hu