A torna All Star csapatába bekerült kéziseink tehetsége, Simon Petra. Az EYOF-ot pedig megnyerték a fiatalok.

Női kézilabda, ifjúsági VB, Észak-Macedónia

A nemzeti csapatban clubunkat képviselte: Imre Szofi, Sass Kincső, Gém Léna, Simon Petra és Kármán Luca.

Csoportkör

Magyarország 39-23 (16-11) Argentína (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)
Spanyolország 26-28 (17-13) Magyarország (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)
Magyarország 22-21 (7-7) Franciaország (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)

Középdöntő

Magyarország 32-16 (19-10) Brazília (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)
Norvégia 19-24 (9-9) Magyarország (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)

Negyeddöntő

Magyarország 28-23 (12-10) Egyiptom (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)

Elődöntő

Dél-Korea 30-29 (17-16) Magyarország (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)

A 3. helyért

Hollandia 26-27 (16-12) Magyarország (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)

Bohus Beáta, szövetségi kapitány

Én sikeresnek ítélem meg ezt a világbajnokságot, örülök, hogy éremmel tudtunk zárni, de, mint mondtam, az éremnél sokkal több pozitív hozadéka volt ennek a tornának, le fogjuk belőle szűrni a tanulságokat. Természetesen egy sportoló mindig első akar lenni – ha nem, akkor nem jó sportoló –, emellett magyarok is vagyunk, így hiába mondjuk, hogy az eredmény nem számít, tudjuk, hogy azért mégis. A harmadik hely megszerzésével együtt több pozitívumot is ki lehetne emelni, például azt, hogy ebben a generációban is van potenciál, éppúgy, ahogy a többek között Kácsor Gréta és Kuczora Csenge, vagy a Háfra Noémi és Klujber Katrin fémjelezte korosztályos válogatottakban is volt. Itt az a kérdés, hogy amikor az utánpótlásból kilépve bekerülnek a felnőttek közé ezek a játékosok, megkapják-e a kellő támogatást, mivel ők még nem kész játékosok.

A teljes interjú: MKSZ

Női kézilabda, EYOF, Besztercebánya

A nemzeti csapatban clubunkat képviselte: Mészáros Virág, Papp Dorka, Szabó Laura, Szalai Petra, Horváth Fanni, Menczer Lili és Török Fanni.

Csoportkör

Magyarország 39-22 (18-12) Szlovákia (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)
Magyarország 26-22 (11-8) Dánia (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)
Románia 30-37 (17-19) Magyarország (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)

Elődöntő

Magyarország 36-33 (14-13, 30-30) Norvégia (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)

Döntő

Magyarország 30-26 (19-14) Dánia (Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ)

Horváth Fanni

Hatalmas élmény volt az EYOF-on részt venni, a torna előtt még nem volt lehetőségünk készülni az ellenfeleinkre, hiszen még nem ismertük őket. Ezzel együtt igyekeztünk minden egyes edzésen, hogy minél jobb játékot alakítsunk ki, amivel minden erőnket beleadva nyerni tudunk, felférhetünk a dobogóra, vagy akár az aranyat is megszerezhetjük. Szerencsére ez sikerült is. Igyekeztem kihozni magamból a maximumot, de mindig van hova fejlődni, hogy még kevesebb hibával játsszak. Amikor együtt voltunk fent a pályán a fradistákkal, akkor hatékonyabban tudtunk együtt játszani, ez mindenképp könnyebbséget jelentett.

További nyilatkozatok: Fradi.hu

Penszki Gergely, szövetségi edző

Rendkívül jó szellemű társaság formálódott, és mentálisan is nagyon erősek a lányok, ez kiütközött a torna folyamán végig. A végeredmény azt mutatja, erős csoportba kerültünk, hiszen a dánokkal játszottuk a döntőt is, a románok pedig, bármennyire is összeestek a végére, a nyitónapon csak egy góllal kaptak ki a dánoktól, és ellenünk is vezettek négy góllal az első félidő derekán. Ott tudtunk csinálni szünetig egy 11-5-ös szériát, majd végül az utolsó negyedórában szakítottuk le őket. Ne feledjük, ezen a meccsen az elődöntőbe jutásunk múlt, hiszen egy négy-öt gólos vereséggel a körbeverés miatt a dánok és a románok is elénk kerültek volna. A norvégok ellen három gólos hátrányban voltunk az 54. percben, ám a végjátékot, majd a hosszabbítást, tehát az utolsó tizenhat percet ismét csak 11-5-re meg tudtuk nyerni, úgy látszik, ezek a szériák mennek a csapatnak. Utólag már mondhatjuk, a norvégok elleni találkozón lépett pályára a torna két legjobb csapata.

A teljes interjú: MKSZ