Dénest kérdezték a mai összecsapás előtt.

– Melyiket választaná: rúgjanak gólt Bakiban vagy inkább ne kapjanak?
– Attól függ… Ha a nulla nulla és az egy egyes eredmény között kell választanom, akkor az előbbi. Mégiscsak kapus vagyok, akkor alszom jól, ha nem kapunk gólt. De ha nyerünk három kettőre idegenben, ám legyen, inkább kapjunk gólokat!

– Járt már korábban Azerbajdzsánban?
– A válogatottal kétezertizenkilencben játszottunk ott Európa-bajnoki selejtezőt, Gulácsi Péter védett, én a kispadon ültem. Három egyre győztünk, az a találkozó is Bakiban volt, csak másik stadionban. Az emlékek szépek, remélem, újabbat szerzünk most.

– Önbizalommal telve várhatják a párharcot, hiszen múlt hét szerdán Pozsonyban a Slovant megverték négy egyre, és továbbjutottak a BL-ben, a hétvégén pedig a Puskás Akadémia ellen győzelemmel kezdték a bajnokságot.
– A jó rajt mindig fontos egy csapat életében, különösen úgy, hogy az elmúlt években volt rá példa, hogy beragadtunk az elején. Akadt egy-két nem várt vereségünk vagy pontvesztésünk, ezért is készültünk kettőzött erővel a Puskás Akadémia elleni kilencven percre. Nem szerettünk volna abba a hibába esni, mint az elmúlt években, hogy az elején hátrányba kerülünk a bajnokságban. A pozsonyi kilencven perccel együtt jó az összkép, ez a két összecsapás önbizalmat ad a folytatásra. Ráadásul a Slovan ellen a meccs végén tettük biztossá a továbbjutást, a felcsútiak ellen pedig akkor fordítottuk a magunk javára a találkozót, ez jó előjel. Mutatja, hogy a csapatban van tartás, hiszünk magunkban.

– A hétvégén a felcsúti tizenegyesnél a lécre tolta a labdát. A kapusok az idény elején már érzik, milyen hónapok várnak rájuk?
– Jó formában vagyok, ezt érzem. A Puskás Akadémia ellen valóban bele kellett érnem a labdába, ha nem piszkálok bele, szerintem a lécről a gólvonal mögé vágódik. Ilyen apróságokon múlik a siker… Bízom benne, hogy a szerencse a közeljövőben is mellettem áll, és magabiztosan védek az ősszel is.

– Maratoni elemzésen vannak túl, Sztanyiszlav Csercseszov és stábja ezúttal is kivesézte az ellenfelet, csaknem két­órás videózással mutatták be önöknek a szerdai ellenfelet, a Qarabagot. Mit láttak?
– Akciófilmet. Az azeri bajnok szeret támadni, akciókat szőni, akkor vannak igazán elemükben a játékosok, ha náluk van a labda. A szokásosnál jobban összesűrített videófelvételeket mutatott be a stáb, gyakorlatilag ennyi idő alatt mindent megnéztünk az azeriekről. Miután nem volt sok idő a felkészülésre, egyben zúdították ránk a sok információt. Láthattuk, hogy a Qarabag támadni szeret, ami kedvezhet nekünk, ha jön előre, előttünk több terület nyílik. Továbbá láttuk, milyen futballt játszik az ellenfelünk, melyek az erősségei, mit erőltet, hol vannak a gyenge pontjai. Meg kell próbálnunk ezeket kihasználni. Nagyszerű hangulatú mérkőzés lesz, kifejezetten jó ellenfél otthonában lépünk pályára, úgyhogy nehéz párharc elé nézünk, de ez ugye már a Bajnokok Ligája harmadik köre, itt tényleg nincsenek gyenge ellenfelek.

– Más jellegű mérkőzésre számít, mint a Slovan elleni visszavágó volt?
– A Qarabag szintén korszerű futballt játszik, kifejezetten kreatív támadói vannak. Abból a szempontból alighanem más jellegű mérkőzés lesz, hogy az ellenfél ezúttal nem húzódik be a saját kapuja elé, meg lennék lepve, ha nem támadna a kezdéstől. Kialakult stílusa van, lendületes, dinamikus futballt játszik, szinte kizárható, hogy beáll védekezni. Ezúttal ehhez kell alkalmazkodnunk.

– Előnyére válhat az azeri bajnoknak, hogy Qurban Qurbanov tizennégy éve irányítja már a csapatot?
– A játékosok alighanem álmukból felkeltve is tudják, mi a feladatuk. Biztosan nem véletlen, hogy az edzőjük ilyen régóta van a kispadon. Az összecsiszolódással náluk aligha kell vesződni. Nekünk leginkább saját magunkra kell figyelnünk, fontos lesz, hogy védekezésben lezárjuk a területeket, amelyeket előszeretettel használ az ellenfél. A szélső védői mélységből jól zárkóznak fel, erős, gyors csatáruk van, távolról jól lőnek, sok pozitívumot tudnék még róluk mondani. Egy szó, mint száz, nehéz találkozó vár ránk.

– A Fradi a párharc esélyese?
– Át tudjuk ugrani ezt az akadályt is. De még véletlenül sem szabad lebecsülnünk az azeri bajnokot, nagyjából olyan erejű csapatnak látom, mint amilyen a miénk. Apróságokon múlhat a továbbjutás. Jó kis csoportkörös csapat a Qarabag, nem tudnám megmondani, a mi legjobbunk mire lenne elég az azeriek legjobbja ellen. Kiélezett csaták lesznek, bármi megtörténhet. Mindenesetre úgy készülünk, hogy ha kihozzuk magunkból a maximumot, továbbjutunk.

NSO