Középpályásunkat kérdezték a belga médiában.

A Ferencváros legrutinosabb nyári igazolása, a 33 éves francia középpályás, Xavier Mercier hat évet töltött Belgiumban, ahol 146 fellépésén 23 góllal és 43 gólpasszal a bajnokság egyik legjobb játékmesterévé nőtte ki magát a Kortrijk (2016-2017), a Cercle de Bruges (2017-2019) és a Leuven (2019-2022) színeiben.

A játékos azonban úgy döntött, hogy a nyáron elhagyja Belgiumot, és a magyar bajnokhoz igazol – Mercier a Walfootnak elárulta, miért.

Már korábban is éreztem, hogy a Leuven már nem igazán számít majd rám túlságosan az új szezonban, így nyilvánvalóan új klubot kellett találnom magamnak. A Ferencváros kopogtatott az ajtón és komoly érdeklődést is mutatott. A tárgyalások kicsit több mint egy hónapig tartottak, az új klubom pedig nem adta fel és bebizonyította, hogy valóban szeretne szerződtetni. A Leuvennél már az utódom érkezése és aláírása előtt tudtam, hogy az OHL elhozza. Nem kaptam semmilyen magyarázatot és emiatt csalódott vagyok. Sokat tettem ezért a klubért és végül nem kaptam semmilyen elismerést – fogalmazott Mercier.

A belgiumi cikk szerint a Fradi nem habozott közel 500 ezer eurót kiadni a 33 éves játékosért, aki két szezonra szóló szerződést írt alá.

Ez egy nagyszerű klub. Minden szezonban játszanak az európai kupában és gyakran megnyerik a magyar bajnokságot. A Ferencvároshoz való csatlakozásom egyben előrelépés is volt a pályafutásomban. Egy sportszakmailag izgalmas kihívás és egy új családi projekt is egyben. Budapest egy rendkívüli város, gyorsan beilleszkedtem és minden jól alakul a klubnál. A Bajnokok Ligája előselejtezőiben egy sor mérkőzésünk van. Jelenleg egy kicsit kevés még a játékidő, de ez idővel jönni fog. Egy olyan csapatba igazoltam, amely négy éve szinte mindent megnyer. Küzdök a helyemért, izgalmas így, 33 évesen a nulláról kezdeni. Minden évben a tizenegyedik helyért játszani nem nagyszerű, még akkor sem, ha jó voltam a Leuvenben. Ilyen a futball, mindig alkalmazkodni kell – tette hozzá.

Hogy megbántam-e, hogy nem játszottam egy belga élklubnál? Nem, ez van. A 2020-2021-es szezon remekül sikerült. de senki sem keresett meg telefonon, hogy kifejezze érdeklődését. De csak pozitív dolgokat őrzök meg a Belgiumban töltött időszakomból. Sokat fejlődtem labdarúgóként, de emberként is. Emelt fővel és annak az érzésével távozom, hogy megtettem mindent – zárta mondandóját Mercier.

Csakfoci