Karaisvili egy év után gólpasszal tért vissza, Sigér és Gavrić is pályára léptek.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 1. forduló
Ferencváros II 3-2 (2-0) MTK II
Gól: Pintér (40.), Varga Z. (45.), Gera (69.), ill. Zuigeber (74.), Biben (78.)
Kiállítva: Ladányi (92.)

Mergl – Godányi, Cubra, Orosz M., Juhász (Kaján, 76.) – Karaisvili (Varga S., 46.), Sigér (Gavrić, 46.), Ladányi, Pintér D. – Gera (Lukács, 76.), Varga Z. (Tóth A., 70.)

Bár több alapember is távozott a tavalyi csapatból, a keretben a szezon első meccsén mindössze két debütáló utánpótlás-játékos, Varga Zétény és Tóth Alex és egy új igazolás, Ladányi Gergő kaptak helyet azon Karaisvili mellett, aki pont egy évvel ezelőtt, a tavalyi NBIII-as idénynyitón lépett utoljára pályára tétmérkőzésen.

A meccset georgiai középpályásunk nyitotta egy középre tartó lövéssel a 15. percben, míg a másik oldalon is kimaradt két helyzet. Hat percre rá Juhásztól kapott labdát Karaisvili, ő Pintérhez gurított, aki felé lőtt, majd maga a georgiai játékos emelt a kapu felé belsővel. A 33. percben Mergl védett egy szabadrúgást, majd egy vendégjátékos vezethette a kapura a labdát, de a középre gurított passzt egyik védőnk utolérte, és tisztázta. A 40. percben Karaisvili passzolt Pintérnek, aki egy igazítást követően hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe, 1-0. A félidő utolsó másodperceiben Ladányi indította tökéletesen a 2006-os születésű Varga Zétényt, aki szépen passzolt el a kapus mellett a labdát, megszerezve ezzel első felnőtt meccsén első találatát, 2-0.

A félidőben lejött többek között Karaisvili is, a georgiai hiányában pedig természetesen a játék képe is igencsak megváltozott. Ennek köszönhetően egészen a 69. percig kellett várni a következő eseményre, ekkor egy MTK-pontrúgás utáni kontra végén Gerához került a labda, tavalyi házi gólkirályunk pedig magabiztosan rúgta ki a bal alsót, 3-0. Öt perccel később tizenegyeshez jutott az MTK, 3-1, majd egy magas ívben, beadott labdáról maradt le kapus és védő is, 3-2. Bár az utolsó percekre már inkább az MTK vette át az irányítást, az utolsó történés a 92. percben volt esedékes, amikor második sárgával kiállította a bíró Ladányit, vélhetően sípszó előtt elvégzett szabadrúgásért.

Folytatás jövő hét szerdán Szolnokon, 17:30-tól.