Volt játékosunk ezúttal is nagyon szépen beszélt a Fradiról miközben elmondta véleményét a párharcról a szlovák médiában.

Múlt héten a helyszínen tekintette meg a Ferencváros – Slovan BL-selejtezőt a zöld-fehérek korábbi szlovák játékosa, Michal Skvarka, aki összességében azt kapta, amire számított.

Teljesen mást vártam a Slovantól, mint a Batumi elleni első selejtezőkörben. Azt vártam, hogy döntetlen vagy egygólos különbség lesz a csapatok között, az elvárásaim tehát többé-kevésbé teljesültek. Két topcsapat találkozott minőségi játékosokkal – idézi a 29 éves középpályást a sport.sk, amely azt is felvetette, sokan arra számítottak, hogy a Fradinak sok gólszerzési lehetősége lesz, de a gólt leszámítva inkább csak rögzített szituációkból és távoli lövésekből veszélyeztetett. – Nem mondanám, hogy ez teljes sokk volt számomra, a Ferencváros már régóta így játszik. Nem olyan csapat, amely kifejezetten lehengerli az ellenfeleket, inkább mindig kivárja a lehetőségeit, amelyeket a csapat erős egyéniségei ki tudnak használni. Azt hittem, hogy az első góllal a hazaiak még agresszívebbek lesznek és több lehetőséget alakítanak ki, de inkább az ellenkezője történt. A Slovan egyre-másra jutott kiélezett helyzetekbe, és ezek közül kettőt ki is használt.

A portál azt is felvetette Skvarkának, hogy több szakértő szerint a Slovan győzelme annak is köszönhető, hogy Vladimir Weiss vezetőedző felülmúlta kollégáját, Sztanyiszlav Csercseszovot.

Nem tudom, hogy ezt így kijelenteném-e. Viszont kétségtelen, hogy Vladimir Weiss igazán nagyszerű taktikai húzásokat mutatott be. De ki más, ha nem ő? Egy hatalmas tapasztalattal rendelkező edző – folytatta Skvarka, aki elárulta, hogy legfőképp Eldar Civiccsel tartja a kapcsolatot a Fradiból, a találkozó előtt és után is váltottak néhány szót. – Civic azt mondta nekem, hogy a Slovannak remek csapata van, elismerte az ellenfél minőségét. Egyszerűen csak meglepődött, hogy a Slovan az erejéhez képest mekkora gödörben volt. Látszott, hogy jól felkészültek a pozsonyiak, gyors ellentámadásokból indultak meg hátulról, és ezek közül sok ígéretes volt. A visszavágó mindkét csapat számára nehéz lesz, még minden nyitott.

Skvarka aztán arra is kitért, hogy nagyon jó érzés volt számára visszatérni a Groupama Arénába, szereti a Ferencvárost és a klubnál dolgozó embereket.

Szeretettel emlékszem vissza a Fradira, ez pedig azoknak az embereknek köszönhető, akik a klubban dolgoznak. Mindenki tisztességes és közvetlen volt, senki nem csinált semmit a hátam mögött. Mindenkire nagyon szívesen emlékszem vissza, a takarítónőkön át az elnökig, Kubatov Gáborig. A Ferencváros munkatársainak hozzáállása nagyon emlékeztetett arra, amivel a Zsolnán töltött időszakom alatt találkoztam. Lehet, hogy tévedek, de úgy éreztem, hogy a Ferencváros egész Magyarországon népszerű – mondta Michal Skvarka.

A szlovák játékost a portál arról is megkérdezte, visszatérne-e még valaha a Ferencvároshoz? Az egyértelmű kérdésre egyértelmű választ adott: – Nem fogok hazudni, egyértelműen igen – mondta Skvarka, aki jelenleg szabadon igazolható, és elmondása szerint légiósként folytatja majd a pályafutását.

forrás: csakfoci.hu