Clubunk, a Green Monsters és a helyi hatóság is tájékoztatót adott ki a holnapi Bajnokok Ligája selejtezőre.

A Budapestről induló szurkolói vonat délután 17.00 körül érkezik majd meg a pozsonyi Nové Mestó vasútállomásra, ahol a szlovák rendőrség segíti majd szurkolóink útját a stadionig. Drukkereinket a pozsonyi pályaudvarról a helyi szervezők által biztosított különbuszokkal szállítják a vendégszektorhoz, majd a mérkőzés végeztével ugyancsak ide fuvarozzák vissza. Ezért az egyénileg, autóval érkező, vendégszektorba szóló voucherrel rendelkező szurkolóinkat is arra kérjük, hogy parkoljanak a pozsonyi pályaudvar, a Nové Mestó szabadtéri füves parkolójában. Itt biztonságban tudhatják gépjárművüket a mérkőzés idejére, így biztonságos körülmények között érkezhetnek a meccsre, majd távozhatnak a találkozóról.

A vouchereket a pozsonyi pályaudvar szabadtéri füves parkolójában a Fradi Biztonsági Szolgálat munkatársainál válthatja be. A mérkőzés vendékszektorába szóló voucherrel rendelkező, gépjárművel érkező szurkolóink 17.00-18.00 között érkezzenek meg a pozsonyi pályaudvar szabadtéri füves parkolójába! A belépők ellenőrzése mellett biztonsági ellenőrzésre is sor fog kerülni, szurkolóink részéről személyi igazolványra vagy útlevélre lesz szükség utóbbi esetében.

A jegyre váltáshoz a kinyomtatott voucher, a szurkolói kártya és egy arcképes igazolvány lesz szükséges! Felhívjunk drukkereink figyelmét, hogy a beváltás után se dobják el voucherjeiket, ugyanis belépőjegy és a voucher EGYÜTT érvényesek, melyek szükségesek a stadionba való bejutáshoz.

Bővebben: Fradi.hu

A közlekedést is érintő óvintézkedéseket vezet be a rendőrség a július 27-ei, szerdai Slovan–Ferencváros labdarúgó-mérkőzés előtt – tájékoztatott Michal Szeiff pozsonyi kerületi rendőrségi szóvivő. A cél a polgárok életének és egészségének, valamint tulajdonának védelme, a közrend és a közlekedés biztosítása a fővárosban – tette hozzá Szeiff. A mérkőzést kockázatosnak minősítette a rendőrség, mivel a találkozó előtt és alatt is a közrend megzavarására kerülhet sor, és gondok adódhatnak a közlekedéssel.

Felszólítjuk a szurkolókat, hogy a mérkőzés előtt, alatt, és utána is tartózkodjanak a jogellenes cselekmények elkövetésétől a stadionban és annak környékén is, és tartsák be a szervezők utasításait” – figyelmeztetett Szeiff.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Bajkál utcán, a Pozsonyszőlősi (Vajnorská) és a Nagyszombati (Trnavská) úti kereszteződés között. A stadion közelében levő Príkopová, Tegelhoff és Kalinčiak utcát teljesen lezárják. Szeiff figyelmeztetett, hogy a Ferencváros szurkolóinak érkezése miatt közlekedési korlátozásokra készüljenek a gépjárművezetők, 16.30-tól a Tomášik utca Pozsonyszőlősi és Nagyszombati út közti részét is teljesen lezárják.

A rendőrség arra is felszólította a gépkocsivezetőket, hogy ne parkoljanak a pozsonyújvárosi (Nové Mesto) vasútállomás környékén és a Tomášik utcán. „A további korlátozásokról is időben értesítjük a lakosságot” – tette hozzá Szeiff. „A közrend és a közlekedés megzavarására bármelyik klub szurkolóinak részéről a rendőrség megfelelően fog reagálni és minden törvényes eszközt felhasznál a rend helyreállítása érdekében” – figyelmeztetett a szóvivő.

A pozsonyi városi rendőrség szükség esetén a térfigyelő kamerarendszer felvételeit használja fel bizonyítékként – közölte Peter Borko, a testület szóvivője. A rendőrség különleges egységei és a kutyás rendőrök is a terepen lesznek, főleg a stadion környékén, de a város más részein is sűrűbb lesz a járőrözés. „A Ferencváros szurkolóinak érkezését az állami és a városi rendőrség, valamint a szervezők közösen koordinálják” – tette hozzá Borko.

Pozsony–Újváros önkormányzata alkoholtilalmat vezet be a stadion környékén, ez a mérkőzés előtt és után is érvényben lesz.

Az önkormányzat emellett arról tájékoztatott a honlapján, hogy 15.00-tól lezár a Kuchajda-tó környékén két kijáratot, mégpedig a Pozsonyszőlősi úti kijáratot és az Újvárosi Sport Klubnál (Novomestský športový klub) levő kijáratot. A hagyományos szerdai nyári szabadtéri filmvetítés is elmarad a tónál. „A környéken lakóknak azt tanácsoljuk, fontolják meg a stadion közelében a parkolást” – írta az önkormányzat.

Új Szó