Több fradista is helyet kapott benne.

Ahogy az előző héten megválasztott szövetségi kapitány ígérte: hétfőn délelőtt belecsapott úgymond a munka közepébe a kihirdetett válogatott keret. Erőnléti edzés és úszóedzés szerepelt a délelőtti programban, a labdák csak délután kerültek elő.

Varga Zsoltnak felettébb sok teendője volt az edzést megelőzően is, hiszen a szakmai stábot is meg kellett neveznie – nos, sok egyeztetés után született megállapodás, amely szerint a másodedzői pozíciót a Ferencvárosban is ellátó hű társa, Nyéki Balázs tölti majd be. A kapitány mindezért köszönetet mondott az FTC vezetőinek.

A felkészülés első hetét Budapesten végzi a társaság, a második héten utazik Sibenikbe, ahol a horvátokkal közös edzőtábor során egy hivatalos mérkőzést is vívnak majd a felek. Mindezt ismét margitszigeti napok követik, augusztus 17-19. között pedig a BENU Kupán Franciaország, Hollandia és Japán ellen tesztelheti – elképzelhető, hogy már a kijelölt spliti – csapatát Varga Zsolt, aki az elkövetkezendő hetekben a nyilvánosságtól elzárva, csak és kizárólag a munkára koncentrálva készül keretével.

A spliti Európa-bajnokságon (augusztus 27-szeptember 10.) sorrendben Szlovénia, Szerbia és Izrael ellen vív csoportmeccset válogatottunk.

A férfiválogatott szakmai stábja

Sportszakma

Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Másodedző: Nyéki Balázs
Kapusedző: Gárdonyi András
Erőnléti edző: Pozsonyi Zsolt

Csapatmenedzsment

Csapatvezető: Székely Bulcsú
Csapatmenedzser: Katona Norbert
Technikai vezető: Tóth Szabolcs

Egészségügy

Orvos: dr. Tarjányi Zoltán
Sportpszichológus: dr. Goschi Gabriella, Németh Gergely
Fizikoterapeuta: Ivicsics-Dienes Viktória
Táplálkozás tanácsadó Haris Éva
Masszőr: Varga Sándor

MVLSZ