Blanival beszélgettek.

– A csapattársai már javában készülnek a szezonra. Ön még a sérülése utáni rehabilitációs időszakot tölti. Hogy van?
– Egyre jobban! Színesebbek a hétköznapjaim, már egyre több mindent tudok csinálni. A múlt héten elkezdtem egy kisebb, kapuban történő mozgássorozatot, hogy az alapok visszajöjjenek, felfrissüljenek. Már látom a fényt az alagút a végén, remélem, ugyanolyan jó ütemben halad a rehabilitációm, mint eddig.

– A poszttársa, Janurik Kinga azt mondta, hogy már nagyon várja vissza a csapatba. Ez jólesik?
– Nagyon, ez a mondata mosolyt csalt az arcomra. Már én is nagyon várom a visszatérést. Hiszen nagyon fura ez a felkészülés egy olyan sportolónak, aki eddig mindig csapatban kézilabdázott: minden nap emberekkel, csapatban dolgozott, és most szinte ott tartok, hogy „egyéni sportoló” lettem, aki a társai nélkül edz, dolgozik. Az orvosok tudják, mikor térhetek vissza, ők a decembert mondják.

– Az új csapattársaival már találkozott? Érkezett két rutinos szerb világsztár, ők mennyire segíthetik a Ferencvárost a következő szezonban?
– Andrea Lekicset és Dragana Cvijicset nemigen kell bemutatni a kézilabdás társadalomnak, ők meghatározó játékosok a posztjukon. Sajnos még nem tudtam sok időt a csapattal eltölteni, a jelenlegi állapotomban a rehabilitációs munka volt az első. Változó a programom, egyebek mellett víz alatti tornán és erőfejlesztésen is részt veszek, szóval, tényleg nem sok időt tudok együtt tölteni a többiekkel. Amit láttam tőlük a rövid idő alatt, abból teljesen egyértelmű számomra, hogy a maximalizmus és a profizmus jellemzi őket. Az edzések előtt és után is hihetetlenül profi módon készülnek.

– Mi lehet a Fradi célja a következő szezonban?
– A magyar bajnokságnak és kupának a győzelem szándékával vágunk neki, és úgy érzem, a jelenlegi játékosállományunkkal a Bajnokok Ligájában is lehet keresnivalónk. A múltban ránk ragadt bélyegektől meg kell szabadulnunk, át kell ugranunk az előttünk álló gátakat, a csoportkör után tovább kell jutnunk az első kieséses körből. Az oda-visszavágós párharcot meg kell nyernünk.

– Az előző szezonban háromból kétszer, egyszer a bajnokságban, egyszer pedig a Magyar-kupa döntőjében megverték a Győrt. Mi kellene a háromból háromhoz? Le tudják győzni idegenben az ETO-t?
– A kézilabdában, a mi játékunkban benne van, hogy ez sikerülhet. Az utóbbi fél évben nagyon jó meccseket játszottak a lányok a Győrrel. Jó lenne, ha ezt az akadályt is át tudnánk ugrani. Sajnos eddig idegenben nem, csak hazai pályán vagy semleges helyszínen voltunk sikeresek a Győr ellen. Talán ezt, a sikeres győri szereplést is jó lenne célként megfogalmazni a következő szezonra. De ez még odébb van, ennyire nem szeretnék előre tervezni.

Magyar Nemzet