Grétit az új csapattársakról is kérdezték.

A megbízhatóság mintaszobra. Márton Gréta fiatal kora ellenére remek százalékkal értékesíti a helyzeteit, a kiegyensúlyozott teljesítményt nem csak a klubjában, a válogatottban is képes letenni az asztalra. A 22 éves balszélsőt nem véletlenül választotta meg a Magyar Kézilabda-szövetség a legjobb női játékosnak. Adódik a kérdés, Márton tudja-e tartani ezt a szintet, érez a nyomást, megfeleléskényszert a 2022–23-as szezon előtt.

Maximalista vagyok saját magammal szemben, szeretném tartani az eddig tőlem látott szintet, sőt ha van rá lehetőségem, jó lenne még emelni egy kicsit a játékom színvonalán – mondta a Magyar Nemzetnek a Ferencváros sajtónyilvános edzésén a 2018-ban junior vb-t nyert kézilabdázó.

Ahogy az eddigi felnőtt szezonjai során, a következő idényben is a világválogatott erősségű, az előző szezonban három tétmeccsen kétszer legyőzött Győr lesz a legkomolyabb rivális a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában. Márton szerint az előző szezon két megnyert (egy bajnoki, egy kupamérkőzése) ad választ arra a kérdésre, hogy van-e sikeres taktika az ETO ellen. Ehhez társulhat még az előző BL-döntő tapasztalata.

Évről évre próbáljuk megtalálni a Győr gyenge pontjait, az eredmények azt mutatják, hogy ez több alkalommal is sikerült. Ők is sebezhetők, emberből vannak, tehát tudnak hibázni. Elképzelhető, hogy a Vipers nyerő taktikájából mi is alkalmazunk egy-két elemet, de ez a szakmai stáb dolga. Mindenesetre az előző BL-döntőben a Győrt legyőző Vipers játékosa, Tomori Zsuzsanna tapasztalata sokat segíthet nekünk – fogalmazott a fiatal játékos.

Márton a nyáron a Ferencvároshoz érkező két szerb kézilabdázó, az egyaránt BL-győztes Andrea Lekics és Dragana Cvijics beilleszkedéséről is ejtett egy-két szót.

A külföldi játékosok mindig új színt tudnak hozni a csapat életébe, így van ez a két szerb idegenlégióssal is. Hihetetlenül impulzívak, temperamentumosok, tűzrőlpattantak, ezer fokon égnek, mindent megtesznek az edzéseken. Jó volt hallani tőlük, hogy hiába értek fel a csúcsra, még akarnak valami nagyot alkotni a BL-ben – mondta az FTC-Rail Cargo Hungaria balszélsője.