Az előttünk álló szezonban még a Fradit is irányítja, az évad után pedig Nyéki Balázsnak adja át a Fradi kispadját.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke jelentette be, hogy a szervezet elnöksége Varga Zsoltot nevezte ki szövetségi kapitánynak, a párizsi olimpia végéig. Hozzátette, hogy a Ferencváros vezetőedzői feladatait is ellátja majd a szakember a most következő szezon végéig.

A magyar válogatott számára a legfontosabb cél a párizsi olimpiai kvalifikáció megszerzése, ugyanakkor a stratégiánk része a fiatalítás is, ezt a folyamatot most fel kell gyorsítani. Bízom benne, hogy az olimpián és az elkövetkezendő időszakban a történelmi hagyományainknak megfelelő eredmények születnek majd a férfiválogatott részéről. Köszönjük a Ferencvárosnak a konstruktív hozzáállást, a megállapodás értelmében az utolsó klubmérkőzés után Zsoltnak az MVLSZ rendelkezésére kell állnia. Szűk az idő, közeleg az Európa-bajnokság, minél előbb el kell kezdeni a felkészülést és Zsoltnak meg kell neveznie a stábját” – fogalmazott Vári Attila.

Az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője elfogadta a felkérést, és az augusztus 27-én kezdődő Európa-bajnokságra késlekedés nélkül megkezdi a nemzeti csapat felkészítését.

Sydney olimpiai bajnoka 2012-ben fejezte be játékospályafutását a Ferencváros csapatában, majd edzőként kezdett el dolgozni a klub utánpótlásában és a felnőttcsapat mellett. Ambrus Tamás súlyos betegsége miatt 2013-ban átvette a felnőttcsapat irányítását, ezzel elkezdődött az FTC férfi vízilabdacsapatának aranykora.

Céltudatossága, győzni akarása, szakértelme a csúcsra repítette a Fradit. Minden hazai- és nemzetközi sorozatot megnyert legalább egyszer, 2018-ban és 2019-ben a Vízilabda Világszervezet az év edzőjének választotta, idehaza szintén 2019-ben ismerték el az év edzője címmel a magyar sportújságírók.

Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy az elnökség nekem szavazott bizalmat – mondta a FradiMédiának Varga Zsolt. – Köszönöm a Ferencvárosnak, Kubatov Gábor elnök úrnak, és Nyíri Zoltán ügyvezető alelnöknek, hogy bíztak, bíznak bennem, és hogy klubedzőként sikerre vezethettem a zöld-fehéreket. Ez a célom a nemzeti csapattal is. Csak a munkában hiszek, így volt ez már játékosként, majd edzőként is és így lesz magyar szövetségi kapitányként is.

A kinevezés természetesen érinti a Ferencváros vízilabdacsapatának 2022/23-as bajnoki évadra tervezett felkészülését is. Madaras Norbert, az FTC vízilabda szakosztályának elnöke így fogalmazott Varga Zsolt kapitányi megbízatásával kapcsolatban.

Megtiszteltetés számunkra, hogy a Ferencváros edzőjét a lehető legnagyobb feladattal bízta meg a szövetség. Varga Zsolt kinevezésével meg kell tudnunk oldani a csapat felkészítését a következő bajnoki szezonra, ami hatalmas kihívás számunkra. Ebben természetesen számítunk Nyéki Balázsra, akinek a junior válogatott szövetségi edzőjeként szintén komoly kötelezettségei vannak a nyáron. A klub minden szakmai támogatást megad az edzőknek, hogy a Fradi mellett a válogatottak is a legeredményesebben szerepeljenek az idei világversenyeken.

A 2023-2024-es szezontól az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzői feladatait Nyéki Balázs látja majd el, aki Varga Zsolt távollétében korábban már többször is bizonyított ebben a szerepkörben is.

Fradi.hu, MVLSZ