Mi csak egy kávét kérünk… – nagyjából 500 jegy talált gazdára az első meccsre a vendégszektorba, de a visszavágó miatt sem tolonganak a pénztáraknál.

A Slovan szurkolótábor szervezői “kifakadtak”, hogy hiába tettek meg mindent azért, hogy jól sikerüljön az utóbbi 30 év legfontosabb túrája, ennek ellenére még nekik kell még pluszban büntetést is fizetniük, mert több buszt is le kellett mondani az érdeklődés hiánya miatt. Melegebb éghajlatra küldik azokat, akik a legkülönfélébb okok, kifogások miatt nem utaznak el Budapestre. Az erre reagálók megjegyzik az, hogy egy mindössze 55 euróba kerülő, jól megszervezett utazásra (belépőjeggyel, pólóval együtt), ahol Pozsonyban felszállsz, Budapesten pedig le és így vissza, csak ennyi érdeklődő van, igazi szégyen a “slovanistákra” nézve.

A nevetséges magyarázatokat is sorolják: “nem akarok busszal menni“, “túl korán indulunk“, “nem érünk oda a meccsre“, “az történik majd, mint Bécsben…“, “előre lekötött nyaralás“, “nincs légkondi a buszban” – erre jött a válasz, hogy mindegyikben van, ironikusan megjegyzik rá, hogy: “akkor az a baj, hogy végig hideget fúj a nyakunkra“, “csak személyesen lehetett jegyet venni“, “csak készpénzzel lehetett fizetni“. Van, aki a médiát hibáztatja, hogy azt festették le előre, hogy milyen pokol vár a Slovan szimpatizánsaira, hogy a gyerekeket is megsütik majd vacsorára Budapesten.

Pozitív példának pedig a fradistákat hozzák fel, hogy itt a hazai meccsre gyorsan elfogytak a jegyek és valószínűleg az idegenbeli találkozóra is órák alatt elkapkodják majd a belépőket. A Körkép.sk cikke szerint a pozsonyi meccsre még félház sincs a Slovan stadionban.