Labdarúgó csapatunk mestere mellett Botka Endre állt a sajtó rendelkezésére a Slovan elleni odavágó előtt.

Köszöntünk mindenkit. Két mérkőzésen dől el a továbbjutás, még ha hazai pályán is kezdünk. Nem kell számolgatni, azt szeretném látni, hogy a megtervezett dolgokat megvalósítjuk. Az ellenfél is nagyon jó csapat, holnap csak az első félidőt játsszuk le. A Tobil ellen sem az első meccsen szereztük meg a továbbjutást. Még egyszer, egy jó kazak csapattal játszottunk egy hete, de nem egy topcsapattal. A földön kell maradnunk, most egy erősebb csapat ellen kell majd jól játszanunk. Örülök a jó játéknak, a sok gólnak, jó úton járunk, sok a csapatban a potenciál, de ez csak az első lépés volt az utunkon.

Természetesen örülünk a teltháznak, nekünk az a dolgunk, hogy mindent kiadjunk magunkból, hisz ezt várják el tőlünk. Mindkét csapat szurkolóinak azt üzenném, hogy ne csak a harminc évvel ezelőtti történésekkel foglalkozzanak, a futball maradjon meg futballnak. Ami akkor történt, az történelem, mi a jelenben élünk. Fontos, hogy mindkét meccsen megfelelő legyen az atmoszféra. Láttunk valóban egy két perces felvételt, az ott történtek nem tettek jót a futballnak, de az a múlt és ez nem történhet meg még egyszer.

A Slovan két nagyon nehéz meccsen van túl, nem szeretném itt ezeket bővebben elemezni. Nem izgulunk, ez a feladat, ami vár ránk. Nem foglalkozom a két csapat értékével, egy másik ország topcsapatával játszunk holnap nyolc órától. Mindkét csapatnak jó játékosai vannak, mindkettő sorozatban négyszer nyerte meg a bajnokságot. Természetesen jól ismerem a Slovan edzőjét, Vladimírt. Tiszteljük egymás munkásságát, de holnap ellenfelek leszünk és a jobb csapatnak kell továbbmennie.

Ryan már edzett egyszer a csapattal, egy hét múlva már talán elkezdheti a közös munkát, Karaisvili állapota is javul, Sigér és Zubkov még különmunkát végez.

Sztanyiszlav Csercseszov

Nem csak nekem, minden játékosnak pluszmotivációt jelent ez a meccs, láttuk a 30 évvel ezelőtti felvételeket, mindenki motivált lesz. Nem vagyok benne biztos, hogy a Batumi – Slovan párharcból a jobbik csapat jutott tovább. Biztos ők is motiváltak lesznek, máshogy állnak hozzá a meccshez, de nekünk erősebb a csapatunk. A múltheti meccs vége felé volt egy-két megingás hátul, túl magabiztosak voltunk talán, de meccsről meccsre javulni fogunk ebben is így a szezon elején. Nehéz összehasonlítani a Tobil és a Slovan elleni párharcot, itt más lesz a forgatókönyv, támadóbban kell játszanunk az első perctől, szeretnénk megmutatni, hogy nem lehet keresnivalójuk. Nem emelnék ki senkit az ellenféltől, mindenkiből felkészültünk, de nincs okunk tartani egyiküktől sem. A magyar ember nagyon nehezen felejt, én akkor még nem éltem, de láttuk mi történt és azt senki nem felejtheti el.

Botka Endre