Hokisaink új játékosával beszélgettek.

Mit csinál egy jégkorongozó július 14-én?
A legtöbb esetben edz és készül a következő szezonra.

Esetedben is erről van szó?
Abszolút. Két hónapja kezdtem el a felkészülést, ez a második hónap pontosabban. Az elején volt egy ötnapos nyaralásom, utána pedig újult erővel folytattam az edzéseket. Augusztusban találkozik majd a csapat, addig mindenki egyéni program alapján készül.

Nem sokat pihentél.
Nem, de pont eleget, nem szeretek nagyon sokat pihenni, nem szeretem, ha teljesen elveszítem a formámat. Olyan programom van egyébként is, ami felöleli az egész nyarat, így lett felépítve. Szóval elégnek éreztem a pihenőt, nyilván az is fontos, hogy ne azonnal kezdje az ember az előző szezon után, de ne is későn. Kihagytam a sérülés miatt az előző szezonban bizonyos időt, így alig vártam igazából, hogy edzhessek és mindent bepótoljak.

Ki állította össze az egyéni programod?
Kiss Áron, aki négy vagy öt éve a Fradi erőnléti edzője. A szerződés aláírása után vettem fel vele a kapcsolatot, majd utána kezdtünk el dolgozni.

Mikor keresett meg a Ferencváros?
Fodor Szabolcs vezetőedzőt régóta ismerem, U20-ban volt is edzőm, jó a kapcsolat közöttünk. A válogatott összetartásokon is találkoztunk és szóba került már korábban is a váltás, eddig nem éreztem indokoltnak, hogy ez megtörténjen. Most viszont igen.

Miért pont most?
Ez nehéz és összetett kérdés, nem is nagyon szeretnék mélyen belemenni, de úgy láttam, hogy a karrierem szempontjából most ez a helyes lépés. A környezetváltozás, egy új csapat és más célok talán többet tudnak belőlem kihozni, jobban rá leszek kényszerítve arra, hogy kihozzam magamból a maximumot.

Mit szóltak a csapattársak, barátok és maga a MAC, hogy távozol?
A legtöbb embert elsőre meglepte a hír, hiszen tudják, hogy a MAC-ban nevelkedtem. Mikor elbúcsúztam, igyekeztem is többször kihangsúlyozni, hogy tényleg mindent ennek a klubnak köszönhetek. Mindenki jókat mondott, és inkább támogatott, mintsem azt ellenkezője. Aki pedig laikusabb és nincs annyira benne a hokiban, de meghallotta, hogy a Fradiba igazolok, rögtön felkapta a fejét. Mégiscsak Magyarország talán legnagyobb egyesületéről van szó, nagy presztízzsel.

Milyen szerep vár rád a Fradiban?
Szándékosan nem szerettem volna, ha a vezetőedző elmondta volna, hányadik sorban számít rám, úgy érzem, ez a teljesítményemtől függ majd. Ha meg lesz velem elégedve, akkor bízom benne, hogy megkapom az elegendő jégidőt. Így meg is van a motiváció bennem, szeretném magamnak kiharcolni a lehetőséget, kiküzdeni az elegendő jégidőt.

Mivel lennél elégedett jövő tavasszal?
Egyénileg valószínű elégedett lennék azzal, hogy úgy játszanék, ahogyan a tavalyi szezont abbahagytam. A pontszámaimat tekintve pedig a tavalyelőtti szezon áll a célkeresztben, ha azokat a mutatókat hoznám, elégedett lennék. Természetesen szeretnék bekerülni a válogatottba, adott esetben a világbajnokságra is utazni, a csapattal pedig – ahogyan a Fradiban minden sportágban ez az elvárás – szeretnénk megnyerni a magyar bajnokságot és az Erste Ligát is. Fontos sorozat a Kontinentális Kupa is, ott a minél tovább jutás a cél.

A teljes beszélgetés: Jégkorongblog