Így látja az esélyeket Kuzi.

A Ferencváros egykori, a Novák Dezső vezényelte 1995-ös BL-menetelés során remeklő védője, Kuznyecov számos szovjet utódköztársaság bajnokságait kiválóan ismeri. Természetesen a kazah élvonal kapcsán is képben van.

Amikor „könnyed” visszavágót emlegetnek, beugrik 2019. augusztus 29., amikor a Groupama Arénában a litván Süduva a hazai 0-0-ja után a 66. percig 2-2-re, idegenbeli találatainak köszönhetően továbbjutásra állt a Fradi ellen – érvelt Kuznyecov. – Végül nyert a Ferencváros (4-2), de ma nehéz visszavágó elé néznek Tokmacék, tudniillik a Tobol legalább annyira képzett, mint a Süduva. Azért veszélyes, mert Kazahsztánban folyik a bajnokság, tehát játékban van. Ugyanakkor az FTC Kosztanajban játszotta az első őszi tétmeccsét, amelyen a Sztanyiszlav Csercseszov gárdája nem teljesített meggyőzően.

A Ferencváros célkitűzése, hogy sorozatban negyedszer is csoportkörben szerepeljenek a BL-ben, vagy rosszabb esetben az Európa-ligában. Ugyanis a Tobol elleni párharc vesztese a harmadik számú európai kupasorozatba, a Konferencia Ligába kerül át.

Ha a Tobol vérszemet kap, eljut a kapunkig, abból baj származhat – így Kuznyecov. – Két szélsőhátvédünknek gyakrabban illene a vonal mellett felnyomulni, majd pontosan középre tálalnia, ugyanis középen tömör a kazah fal.

forrás: borsonline.hu