Hátvédünket kérdezték a holnapi meccs előtt.

– A nyáron Mats Knoester és Rasmus Thelander személyében két belső védő érkezett Samy Mmaee és ön mellé: mit gondol, melyikük kezd Kazahsztánban?
– Erre a kérdésre a választ csak Sztanyiszlav Csercseszov tudja. A szakmai stáb kívánsága volt, hogy minden pozícióban legyen megfelelő konkurenciaharc, miután a nyáron voltak távozók a keretben, így értelemszerűen szükség volt új hátvédekre. Négyen vagyunk belső védők, és ami a legfontosabb, hogy jó futballisták érkeztek hozzánk, akik segíthetnek céljaink elérésében.

– És mi az a bizonyos cél?
– Egyértelműen a Bajnokok Ligája csoportköre. Számomra minden más csalódás lenne.

– Ehhez elsőként a Tobol együttesén kell túljutni: nehéz mérkőzésre számít?
– A kazah csapat jó formában van, sorra játszhatja a bajnoki meccseket. A hírek alapján a játékosok az új vezetőedzővel megtalálták a közös hangot, szóval nem számítok könnyű párharcra. Csapatukból montenegrói belső védőjüket, Zsarko Tomasevicset jól ismerem, többször játszottunk már egymás ellen.

– No és a szerb csatár, Zoran Tosics?
– Rutinos, minden hájjal megkent támadó, rá nagyon oda kell figyelni. A kapu előtt váratlan húzásokra képes, a videofelvételeken is láttuk, hogy nem lehet szabad területet hagyni neki. Ellene is játszottam már, igaz, csak felkészülési találkozón.

– Kazahsztánban járt korábban?
– A bosnyák válogatottal tavaly októberben. Jó emlékeim vannak, hiszen kettő nullára nyertünk.

– Az időeltolódást illetően is van tapasztalata tehát: nagyon megzavarja a szervezetet?
– Tapasztalatból mondom, erre nagyon oda kell figyeljünk. Négy óra a különbség, úgy kell mindent csinálnunk – enni, inni, edzeni –, mintha Budapesten lennénk.

NSO