A bajnoki éllovas Newell’s Old Boys játékosának, Francisco Gonzáleznek a sorsa továbbra is izgalomban tartja a helyi médiát.

A La Capital napilap is azt írja, hogy a Ferencváros érdeklődik a jó szezont futó játékos iránt, aki várhatóan hétfőn játszani fog a Patronato ellen. Azt írják, hogy több európai klub is érdeklődik „Panchito” iránt, de a Fradi a legintenzívebben, akik „örömmel figyelték a piros-fekete focista fejlődését, aki ma Javier Sanguinetti első helyen álló csapatának kulcsembere„.

Információik szerint Sztanyiszlav Csercseszov érdeklődik a játékos iránt, a Fradi egy informátor szerint állítólag „Panchito gólpasszait figyelik, egy olyan játékost látnak benne, aki erős és meg tudja futni a szélsőjét. Persze ahhoz, hogy létrejöjjön az átigazolás, előbb ajánlat kell„. A Newell’s-nél azért is óvatosabbak, mert nemrég az Eintracht Frankfurt az utolsó pillanatban lépett vissza Nicolás Castro leigazolásától.

Gonzálezre visszatérve arról írnak, hogy elsősorban az utánpótlás csapataiban jeleskedett, 50 gólt szerzett 103 meccsen, míg 54 tartalékbajnokin 9-et. 2019 végén 18 évesen mutatkozott be a csapatban a szuperkupán, majd a pandémia után játszott is az akkori edző, Frank Kudelka irányítása alatt, de egy 2020 decemberi térdsérülés 8 hónapra harcképtelenné tette. A sérülése után Adrián Taffarelnél mind a 8 meccsen játszott, míg a jelenlegi szakvezetőnél, Javier Sanguinettinél 20 meccsből 19-en lépett pályára, 18-szor kezdőként. Összesen 39 meccse van a Newell’s első csapatában (27-szer kezdőként, 12-szer csereként), 2 gólt szerzett.

Tegnapelőtti cikkünkben mi is azt írtuk, hogy információink szerint a játékos a klub látóterében van, de ajánlatot eddig nem tett – ellentétben a korábban az argentin sajtóban megjelentekkel, ahol 1.3 millió eurós ajánlatról és 30%-os továbbértékesítési illetékről cikkeztek.