Így Montenegró ellen zárjuk majd a világbajnokságot.

Férfi vízilabda, világbajnokság, az 5-8. helyért
Magyarország 11-11 (bü.: 4-5) Egyesült Államok
Negyedek: 4-3, 2-2, 2-2, 3-4
Fradista gólok: Varga 2

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Nehéz mit mondani, pont mikor a legjobb forma kellett volna, a második héten, szerdán és most pénteken aztán majd vasárnap, eddigre lett a legrosszabb formánk. A védekezésünk sajnos nem sikerült, nem segítettünk rendesen a kapusainkat. Tök jól kezdtünk, aztán valahogy megint szétestünk, jól kezdtünk az olaszok ellen is, de akkor is szétestünk. Nem tudom, hogy ennek mi az oka. Azt gondolom, megpróbáltuk túltenni magunkat a negyeddöntőbeli vereség után, hogy felálljunk újra, küzdjünk a becsületünkért, a hatezer emberért, egymásért, a csapatért. Küzdöttünk is, azt gondolom, de ez ma is kevés volt, nem tudom, hogy mi a baj. Nem igazán tudok mit mondani most.

Pohl Zoltán

Nagyon csalódott vagyok, szégyellem magam. Mi rontottuk el, tényleg mentünk hárommal, és onnantól meg kellene tartani az eredményt. Tényleg mi rontottuk el. Sajnálom.

Varga Dénes

Azt kértem a csapattól a meccs előtt, hogy úgy jöjjünk ki a vízből, hogy mi megtettünk mindent. Most ha így az USA legyőz minket, akkor legyőz. Vigyék haza. Persze nem esik jól kikapni, soha nem esik jól kikapni, főleg nem itthon. A következő meccsen is ez lesz a vezérfonal. Biztos, mint a Space Jam-ben, kivették a lövőtehetséget a kezemből, belegyűjtötték egy labdába, és most valahol a rajzfilmfigurák párhuzamos univerzumban használják fel.

Vogel Soma

Szerintem életem legnehezebb mérkőzése volt. Megmondom őszintén, szégyellem magam, mert ennyi ember kijött nekünk szurkolni, és borzasztó teljesítményt nyújtottunk, nyújtottam, köztük én is. Köszönöm hogy ilyen sokan kint voltak. Ennyi.

Märcz Tamás

6:3-ig azt láttam, hogy ott tudtunk egy olyan brake-et hozni, ami miatt időt is kellett kérni az amerikaiaknak és nem az ő bravúrjuk volt, hanem a mi butaságunk, hogy egyáltalán lőhettek akkor gólokat és visszajöhettek a meccsbe. Mérges vagyok, hogy ott megadtuk az esélyt, mert szerintem, ha továbbvittük volna azt a lendületet, akkor nem kapunk ki és nem is az utolsó emberelőnyre kellett volna számítani, hanem gólokkal nyerünk. De hát, részben taktikai dolgok nem betartása, részben bizonyos helyzetek nem kihasználása, fegyelmezetlenség – ezek befolyásolták ezt a találkozót, szerkezetileg nagyot rontottak a csapat összetételen és még nagyon sok volt hátra. Ez egy újabb hasba rúgás volt, a múltkor öklös volt a gyomorba, most meg hasba rúgás, azt gondolom.