Bronz lett, maradhat!

Mindenki jól szórakozott?” – ezzel a felkiáltással ünnepelte világbajnoki bronzérmét Gálicz Péter a hazai rendezésű vizes világbajnokság nyíltvízi úszóversenyének 25 kilométeres döntőjét követően.

Az FTC 22 éves versenyzője elképesztő hajrával szerezte meg a harmadik helyet. Elsőként az olasz Dario Verani, míg másodikként a korábbi címvédő Axel Reymond ért célba.

Junior magyar bajnok úszónk így nyilatkozott a verseny után:

Most nem találom a szavakat. Úgy készültem, hogy azt mondom majd, hogy jó volt ez a 6-8. hely, de a bronzéremre nem számítottam – kezdte a friss világbajnoki bronzérmes. – Szeretném mindenkinek megköszönni, aki végig ülte ezt az öt órát a tv előtt. Köszönöm az edzőimnek, az edzőtársaimnak. Természetesen köszönöm a szüleimnek, akik végig támogattak, itt voltak ma és szurkoltak. Még valakinek szeretnék köszönetet mondani: ő nincs most itt. Neki is rengeteget köszönhetek, mert ott volt minden versenyemen és támogatott. Ha nézi a tv-t, akkor tudni fogja, hogy kiről van szó. Székely Dániel! Ha nézed, akkor köszönöm az eddigi támogatást. Ha nem edzettél volna velem, akkor ez most nem sikerült volna – zárta gondolatait Gálicz Péter.

Fiatal versenyzőnk mellett szakosztályvezetőnk, Orosz Andrea is büszkén nyilatkozott a FradiMédiának a verseny után.

Fantasztikus eredmény, nehéz szavakat találni. A nyíltvízi úszásban bármi megtörténhet, lehetsz első és utolsó egy pillanat alatt. Az első nyolcba vártam Petit, azzal az eredménnyel már meg lettem volna elégedve, a bronzérem pedig egészen elképesztő. Az edzője, Kutasi Gergely mondta nekem, hogy pár ősz hajszállal gazdagodott az utolsó egy kilométeren, ugyanis óriásit hajrázott a végén. Ezzel az eredménnyel Péter végre beírta magát a nyíltvízi úszók közé. Szorgalmas, szívós srácról beszélünk, ő aztán sohasem adja fel. Ez az élete, most pedig megmutatta, mit tud. Nagyon-nagyon elégedett vagyok!

Clubunk női nyíltvízi úszója, Balogh Vivien az 5 km-es távon 24., a 10 km-es távon pedig 17. lett.

Fradi.hu nyomán.