Jöhetnek a “helyosztó” meccsek.

Férfi vízilabda, világbajnokság, negyeddöntő
Magyarország 10-11 Olaszország
Negyedek: 3-2, 2-4, 1-2, 4-3
Fradista gólok: Vámos 3, Jansik 1, Varga 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Pohl Zoltán

Csalódott vagyok, nem sikerült megcsinálni azt, amit megbeszéltünk. A kezdés még jó volt, de utána folyamatosan az lőtt a kapunkra, akit megbeszéltünk, hogy nem lőhet. Végül ő lett a meccs embere, ez mindent elmond. Őt kellett volna semlegesíteni, illetve a kapásoldalt, azok lőtték a gólokat, akiket nem szabadott volna engedni. Nekünk meg nem mentek be az emberelőnyös helyzetek, a hátrányokban meg sok gólt kaptunk.

Varga Dénes

Szerintem nem voltunk kellően fegyelmezettek, és döntő helyzetekben pontatlanok voltunk, mindenképpen pontatlanabbak mint az olasz csapat. Az olasz csapatot ismerve azt gondoltam, hogy benne van a pakliban, hogy az elejétől kezdve futunk az eredmény után, és a második félidőt domináljuk. Ehhez képest az elején vezettünk, 4:3-nál fordítottak, 6:5-ös félidővel, és utána nem tudtunk visszajönni, ami így utólag csalódás, és őszintén, a magam részéről arra számítottam, hogy ezt a meccset mi jobban fogjuk bírni minden aspektusból, tehát fizikálisan és mentálisan is. Most a szépszámú közönségünk az, amiért oda kell tennünk magunkat. Ha most ez a VB Fukuokában lett volna, akkor nem biztos, hogy olyan elánnal tudnánk beugrani, de szerintem itt kötelességünk, hogy két győztes meccsel zárjuk a tornát.

Vogel Soma

Olyan meccs volt, amire számítottunk, az olaszok hozták azt a játékot, amit az elmúlt években játszanak. Igazából olyan gólokat is lőttek, amikről beszélünk előtte. Azok az emberek, azokból a pozíciókból. Egyértelműen a védekezésen ment el ez a mérkőzés, sajnálom, hogy így alakult.

Märcz Tamás

Szerintem jól indultunk, megvolt a pörgős, mentálisan rákészült állapot, a kezünkben volt a lehetőség, voltak emberelőnyeink, amiket nem használtunk ki a mérkőzés első szakaszában, viszont a második negyedben kaptunk három akciógólt, ebből kettőt Di Fulviótól, akitől nem is nagyon akartunk lövéseket kapni, legalábbis nem középről vagy csak távolról. Ez nem nagyon fér bele, mi is ritkán tudunk akciógólt lőni, úgyhogy nekünk is el kell kerülni. Nem onnan tudtuk kikényszeríteni a lövéseket, ahonnan leginkább szerettük volna. Futottunk a meccs után, küzdöttek a játékosok, de rengeteg rossz döntés és nem precíz, buta megoldás volt. Ezek nem férnek bele egy ilyen negyeddöntőbe, az nyer egy ilyen negyeddöntőt, aki kevesebb butaságot vagy kevesebb hibát csinál, most sajnos mi voltunk azok, akik többet elkövettünk.