Több bajnoki címet és dobogós helyezést is szereztek clubunk sportolói.

Atlétika, 127. országos magyar bajnokság

Bővebben: Fradi.hu (péntek-szombat, vasárnap)
Közvetítés: YouTube (péntek, szombat, vasárnap)
Galéria: péntek, szombat, vasárnap

Budapesten, a Lantos Mihály Sportközpontban tartották a 127. Atlétika Magyar Bajnokságot, amelyen az FTC a szokásoknak megfelelően népes csapattal indult. Férfi 400 méteren Molnár Attila, míg távolugrásban Pap Kristóf nyert aranyérmet. Ugyanebben a két versenyszámban az ezüstérem is fradista, Ajide Dániel, illetve Galambos Tibor nyakába került. Hármasugró klasszisunk, Galambos Tibor idei legjobbjával, 16.16 méterrel nyert. A másik FTC-versenyző, Prekli Zoltán az ötödik helyen zárt. Sprinterünk, Máté Tamás javított a 100 után, 200-on 20.67-es egyéni legjobbjával magyar bajnoki címet szerzett. Az országos bajnokság záró számában, a 4×400 méteres váltóban az Enyingi Patrik, Máté Tamás, Ajide Dániel, Molnár Attila összeállítású Fradi címvédőként ismét nyert!

Gerelyhajításban a Herczeg testvérek indultak. György ezüstöt nyert, míg Attila a hetedik lett. A nőknél Csóti Jusztina 100 méter után 200-on is bronzérmet szerzett, míg van Doremalen Dóra a negyedik lett magasugrásban, Lóránt Boróka pedig hetedikként zárt 400 méter gáton. Három bronzérmet is szereztünk. Csóti Jusztina és Máté Tamás 100 méteren, míg a Csóti Jusztina, Répási Petra, Kaptur Éva, Joó Dóra összeállítású FTC a 4×100 méteres váltóban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Vágóné Solti Mária

Maximálisan elégedett vagyok, az összes versenyzőnk remekül szerepelt a magyar bajnokságon. Mindenki nagyon odatette magát, szép eredményeket értünk el, ez pedig egy jó előjel lehet majd a közelgő nemzetközi versenyekre. Többek között majd az Európa-bajnokságra is, amelyre a 200 méteren aranyat nyerő és pompás időt futó Máté Tamásnak nagy esélye van kijutni. Már az OB előtt is jó helyen állt a ranglistán, de a kijutási esélyét ezzel az eredményével szinte megalapozta.