Igazzá vált Szokolai Laci mondása: “Aki elmegy a Fraditól, az sír és nem is tudja abbahagyni a sírást.

Az elmúlt két évben számos játékostól vált meg a Fradi és persze olyanok is voltak, akik maguk akartak menni, szinte alig volt olyan, akinek felfelé ívelt volna a karrierje. Hogy ez azért van, mert nálunk mindent kihoztak belőlük vagy más miatt azt a nyájas olvasóra bízzuk.

Gróf Dávid: 2020 szeptemberében először kölcsönbe került a Debrecenhez, akik később végleg megvették. Nem egyértelmű kezdő kapus, idén a meccsek felén védett, 16-szor kezdőként 1 alkalommal csereként.

Bőle Lukács: a sérülésekkel megvert szélső 2020 október elején távozott a Fradiból, nehezményezte is, hogy az átigazolási szezon után kellett mennie. A Honvédhoz 2021 januárjában igazolt, ahol ugyanolyan hullámzó volt a teljesítménye, mint a csapatnak és mindkét évben a kiesés ellen küzdöttek. Idén 22 meccsen 4 gólt szerzett, de csak 13-szor volt kezdő. A szezon végén elküldték Kispestről.

Dejan Georgijevic: betlinek bizonyuló csatárigazolásunk két kölcsönadás után 2021 februárjában igazolt a bosnyák Velezs Mostarhoz, ahol nem kezdett rosszul, 14 meccsen 4 gólt és 2 gólpasszt jegyeztek fel a neve mellett, idén 5 bajnoki és 1 gól után Szlovéniába igazolt a Domzale csapatába, ahol 17 meccsen 4 gól és 1 gólpassz a mérlege, a szezon végére itt is kikerült a csapatból, amelyik csak 7. lett.

Kenny Otigba: 2020 szeptemberében távozott a Vasashoz, ahol az első évben nagy meglepetésre nem sikerült kivívniuk a feljutást. Idén sajnos igen, amiben volt hátvédünk 25 meccsen 1 góllal és 1 gólpasszal vette ki a részét. Ha nem sérült, akkor kezdő az angyalföldi kecskeméti piros-kékeknél.

Nikolaj Signevic: alapos vándorútba kezdett a Fraditól történő 2020 szeptemberi távozása óta a hosszú távon nálunk se túl eredményes csatár. Rövid, mindössze 20 (!) napos időszakot töltött az orosz FK Khimkinél, ahol 2 meccsen szerepelt csereként (mindkétszer kikaptak, 3-10-es gólkülönbséggel), majd régi sikerei helyszínére, a BATE Borisovhoz igazolt, ahol 4 meccsen játszott csereként 1 gólpasszt szerezve. A 2021-es szezonban a fehéroroszoknál 22 meccsen 6 gólt és 3 gólpasszt szerzett, 14-szer kezdett. A korábbi állandó bajnok gárdának ebben a két évben csak egy kupagyőzelemre futotta, a döntőben Signevic 8 percet kapott. Az idei évben újra klubot váltott a menedzsere legnagyobb örömére és a görög első osztályú Apollon Smyrnis gardájához igazolt a télen, de 10 meccsen se gólt, se gólpasszt nem sikerült elérnie, a csapata pedig tök utolsó lett és kiesett.

Varga Roland: népszerű szélsőnk is több átigazoláson van túl távozása óta. A Fradiból 2021 januárjában az MTK-hoz igazolt és nagy szerepe volt a kék-fehérek bentmaradásában, hiszen 17 meccsen 9 gólt és 4 gólpasszt szerzett, a válogatott keretbe is visszakerült, sőt, a portugálok ellen 1 percre be is állt az EB-n. Ezután az Egyesült Arab Emirátusokba tette át székhelyét fél évre az Al-Ittihad Kalba csapatához, ahol 9 meccsen nem volt eredményes és télen Lengyelországba igazolt, ahol a Termalica csapatánál 4 meccsen kapott lehetőséget csereként, itt se tudott kanadai ponttal hozzájárulni a bentmaradásért vívott harcban és a klub kiesett, Roli pedig új csapatot keres.

Abraham Frimpong: ghánai rohamhátvédünk 2021 februárjában igazolt a szaúdi Al-Ain csapatához, ahol nem igazán érezte jól magát. 9 meccsen lépett pályára és a csapata kiesett, majd a grúz Dinamo Batumihoz igazolt idén februárban, de eddig mindössze egyszer játszott csereként 13 percet a listavezetőnél.

Michal Skvarka: egykori szlovák játékosunk a több játéklehetőség reményében igazolt tavaly Lengyelországba a tradicionális Wisla Krakkó csapatába. A több játéklehetőség összejött, hiszen 28 meccsen jutott szóhoz 2 gólt és 4 gólpasszt szerezve, de az eredmények már nagyon nem jöttek. A korábban Schlosser által is edzett Wisla kiesett az élvonalból és Skvarka szolgálataira se tartanak tovább igényt.

Lovrencsics Gergő: sokan meglepődtek korábbi csapatkapitányunk nyári távozásán, miszerint a klub nem ajánlott neki szerződést. Ősszel az öltözőben különösen hiányzott, de talán a pályán is helye lett volna. A Hajduk Split csapott le rá és nem is vallott szégyent: 30 bajnokin játszott, februárig egyértelműen kezdőnek számított, 4 gólpasszt adott és megnyerte a horvát kupát, bár a döntőben nem játszott.

Marcel Heister: Kisebb port kavart, hogy a MOL FC-hez távozott és szereplése jól jellemzi a fehérvári klubot körülvevő szakmai nihilt, aminek köszönhetően klub történelmi vereségsorozatot produkáltak annak ellenére, hogy az egyik leggazdagabbak, és egy pillanatra még a kiesés szele is megérintette őket. Marcel odaigazolása után kiemelkedett a fehérváriak közül, elsősorban fizikailag, de aztán visszaesett és komoly, bár következmények nélküli összetűzésbe keveredett az olajos szurkolókkal. Végül 25 meccsen 1 góllal és 3 gólpasszal zárt.

Isael: brazil játékmesterünk is az arab világ felé vette az irányt, a katari Umm Salal játékosa lett. Személyes teljesítményével nem is volt gond 20 meccsen szerzett 6 gólja és 4 gólpassza vállalható, ahogy a csapat 7. helye is a tavalyi 10. után. Az már kevésbé, hogy a szezon végén belefutottak egy 6-os vereség sorozatba.

Igor Haratyin: ukrajnai játékosunk nagy űrt hagyva a középpályán a Legia Varsóhoz igazolt. A váltás kudarcos volt, hiszen csak 11 meccset kapott, a végén már középhátvédként vetették be. Jól jellemzi a Legiánál folyó szakmai tevékenységet, hogy egy ilyen kiváló játékost nem tudtak használni. Nem csoda ezek után, hogy leggazdagabb lengyel klubként sokáig a kiesés ellen küzdöttek és végül csak a 10. helyen végeztek és Igor is elvágyódik a csapattól.

Myrto Uzuni: szurkolóink csatárkedvence télen távozott a spanyol első osztályba a Granadához, bár kellett neki egy kis idő, hogy beilleszkedjen, de éppen a szezon végén teljesített jobban és nem rajta múlt, hogy a Granada egy kihagyott büntető matt kiesett az élvonalból.

Marijan Cabraja:easy come, easy go” horvát hátvédünk a szlovén Olimpija Ljubljana játékosa lett tavasszal és 12 meccsen 1 gólpasszal vétette magát észre.