A női pólósaink utánpótlásába érkező szakember elmondta, hogy nem kellett sokat gondolkodnia a felkérésen.

– Mennyire kell majd odafigyelnie, hogy ne a Szőnyi út felé induljon munkába menet?
– Szerencsére erős vagyok fejben, mindig tudom, mi a következő lépés… Érdekes volt egyébként, hogy a héten vittem utoljára a kisfiamat edzésre az iskolából, és az autóban megbeszéltük, hogy ez az utolsó közös utunk a Szőnyi útra, mert velem együtt ő is klubot vált a nyáron. Ezzel az úttal le is zártuk a 12 évet.

– Az új klub pedig a Ferencváros lesz, milyen érvek szóltak a zöld-fehérek mellett?
– A Ferencvárosban nőttem fel, nem mondom, hogy nem került szóba már korábban is, hogy visszatérek edzőként… Az ősz végén ültünk le először beszélgetni és olyan lehetőséget kaptam, amin nem kellett sokat gondolkodnom. Profi körülmények között dolgozhatok, örömmel fogadtam el a felkérést. A leány serdülőcsapattal dolgozom a következő időszakban, ez a 2006–2007-es korosztály. Nagy várakozásokkal tekintek a munka elé, teljesen új impulzusok érnek majd, mert bár a BVSC-ben is edzettem fiatalokat, illetve összefogtam az utánpótlást, serdülőkkel legutóbb még fiúedzőként dolgoztam az OSC-ben, több mint húsz évvel ezelőtt. Nagyon örülök a fogadtatásnak, a vezetők, a szülők, a gyerekek részéről is érzem a tiszteletet és szeretetet, igyekszem jelentős szakmai munkával viszonozni mindezt.

– Nem hiányzik majd az OBI-es kispad?
– Nem, az elmúlt időszakban megfogalmazódott bennem az igény, hogy hátrébb lépjek. 2003 óta vezetőedző, szövetségi kapitány vagy szövetségi edző voltam, jobb lesz most a hátországban dolgozni. Mindenkinek azt mondtam a Népligetben, nehogy azt gondolja bárki, hogy szakmailag máshogy élem meg a serdülőcsapat vezetését, ugyanúgy szeretnék dolgozni a fiatalokkal, mint a felnőtt sportolóimmal tettem, adni nekik a profizmusból is, hogy előkészítsem őket a felnőtté válásra.

– Madaras Norbert szakosztályelnök lapunknak korábban elmondta, a klub egyértelmű célja, hogy minél több saját nevelésű fiatal kerüljön a felnőttek közé, ezzel egyben az ön feladatát is megfogalmazta.
– Nagyon motivál a kijelentés, szakmailag is nagyon szimpatikus az elvárás. Mindig is bíztam a fiatalokban, igyekeztem beépíteni őket, bárhol dolgoztam felnőttedzőként, ez a törekvés látszott a munkámon. Nagyon örülök, hogy a hátországból segíthetek abban, hogy egy ilyen fantasztikus klub, mint a Ferencváros bátran támaszkodhasson a saját nevelésű játékosaira. Nekünk utánpótlásedzőként az a dolgunk, hogy minél több játékost adjunk a felnőttcsapatnak.

A teljes beszélgetés: NSO