Az angol lapok többsége leszedte a keresztvizet a csapatukról – angliai lapszemle.

A BBC magyar-angol mérkőzésről szóló élő szöveges közvetítésében Alex Bysouth a himnusz kifütyülését követően megjegyezte, hogy: “Ez a himnusz aztán tényleg nem volt semmi, Wolverhampton igyekszik a legtöbbet kihozni abból, hogy válogatott meccsnek adhat otthont! A szurkolók pedig nem féltek hangokat adni a véleményüknek a magyar himnusz alatt.

Magyarország megalázta a szerencsétlen angol válogatottat – írja a SkySports. – A válogatott végig teljesen szétesően futballozott, és nem elképzelhetetlen, hogy kiesik az első osztályból. Sokkal aggasztóbb ennél, hogy a formája egy világbajnoki évben hagyja cserben. Négy mérkőzés győzelem nélkül, egy góllal – az is tizenegyesből. Itt nem kisiklásról van szó, hanem történelmi összeomlásról, az utóbbi kilencvennégy év legsúlyosabb hazai vereségéről.

Magyarország megalázta Angliát, amely az elmúlt kilencvennégy év legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el – emlékeztet ugyancsak a skótok elleni 1:5-re a The Guardian. – Micsoda szétesés. Az angol kapitány tudta, hogy a korántsem meggyőző Nemzetek Ligája-rajt után csak győzelemmel lehetett volna helyreállítani a nyugalmat. Amit ehelyett kapott, az egy aggasztó új mélypont: közel hatéves kapitányi időszaka legsúlyosabb veresége, az angol futball elmúlt kilencvennégy évének legnagyobb verése, valamint a drukkerek soraiban tapasztalható lázadás.

Southgate ellen fordultak dühös angol szurkolók a négygólos megalázás után – fogalmaz a The Telegraph. – A hármas sípszó pfujolásba fulladt, Anglia győzelem és akciógól nélkül fejezte be eddigi szereplését a Nemzetek Ligájában. Southgate keretének összetétele és a taktika kérdéseket vet fel, de ugyanígy e mérkőzések időzítése is, hiszen fáradt játékosoknak hosszú idény végén kellett négy meccset játszaniuk júniusban. Szeptemberig nincs válogatott futball, amiért Anglia nem lehet eléggé hálás.

A szurkolók Southgate-en vezették le dühüket, miután a félelmetes háromoroszlánosok 1928 óta a legsúlyosabb hazai vereségüket szenvedték el – így a The Sun. – Igen, ez pontosan olyan rossz, amilyennek látszik. Tizenegy napon belül negyedszer volt jobb az ellenfél Gareth Southgate csapatánál, a magyarok teljesen megérdemelten verték meg oda-vissza az elmúlt nyár Európa-bajnoki döntősét. Anglia négy meccsen egyetlen akciógólt sem szerzett, és nyolc éve nem volt ilyen hosszú nyeretlenségi sorozata.

Gulyást csináltak Angliából – hirdeti címében a Mail Online. – A háromoroszlánosok megalázó vereségbe csúsztak bele, a vendégek az utolsó húsz percben három gólt szereztek. Voltak szurkolók, akik »Reggelre ki leszel rúgva« rigmusban törtek ki a kínos hazai produkciót látván. Ez nem fog megtörténni, Gareth Southgate kapitányi hitele még nem fogyott el, lehetősége lesz magyarázatot találni a történtekre, és választ adni arra, hogy az angol válogatottnak van-e reális esélye világbajnokságot nyerni az idén. Ami biztos: ez a wolverhamptoni este nem múlik el nyomtalanul. Ne tévedjünk: a félelem, a kétségek velünk maradnak.

forrás: mandiner.hu, nso.hu