Vendelt kérdezték a közelgő vizes világbajnokság kapcsán.

Legutóbb kilenc éve, Barcelonában nyert világbajnoki címet a magyar férfi vízilabda-válogatott, a jelenlegi keretből Hárai Balázs, Varga Dénes és Vámos Márton emelhette magasba a trófeát. A Kópé UVSE korosztályos együttesét erősítő Vigvári Vendelnek akkoriban nem sok oka volt az örömre, csapata ugyanis két ponttal maradt le az éremről a gyermekbajnokságban, ám különböző mutatói alapján már sejteni lehetett, hogy hallunk még róla.

A tehetségből mára válogatott vízilabdázó lett, aki még mindig csak húszéves, de az FTC-Telekom játékosaként idén magyar bajnokságot nyert és bronzérmet szerzett a Bajnokok Ligájában, az i-re pedig a világbajnoki keretbe kerüléssel tenné fel a pontot.

Az egyik legnagyobb álmom válna valóra, ha bizalmat szavazna nekem Märcz Tamás szövetségi kapitány – szögezte le Vigvári Vendel, aki klubtársaihoz hasonlóan öt napja kapcsolódott be a felkészülésbe. – Nagyon hosszúra nyúlt az idény, a tavaly nyári junior-világbajnokság óta lényegében meg sem álltam, de fiatal vagyok és motivált, szóval bírom a tempót. Azért nagyon figyeltünk a megfelelő regenerációra, a Fradival ugyanis három nap alatt háromszor játszottunk a BL nyolcas döntőjében, ahol már az első mérkőzés is nagyon nehéz volt, mindent kiadtunk magunkból. Szerettünk volna döntőbe jutni, s bár a bronznak is tudtunk örülni, abban mindannyian egyetértettünk, hogy a vébén fényesebb érem kell.

Miközben a játékosok a medencében készülnek a június 21-i nyitányra, a Hajós uszoda lelátóin is gőzerővel zajlik a munka, lassan minden a helyére kerül a torna fővárosi helyszínén.

Az edzések után mindig vetek egy pillantást a tribünre, szinte látom magam előtt, ahogyan megtelik az uszoda magyar szurkolókkal – folytatta Vigvári. – Nekem ez lenne az első nagy tornám a felnőttválogatottal, ráadásul rögtön itthon, olyan hangulatban, amit még az életemben nem tapasztaltam. Talán a bajnoki döntőhöz tudnám hasonlítani, az OSC ellen kétezren jöttek ki szurkolni, ám ezúttal többen lesznek, és a tét is nagyobb. Az idei férfi kézilabda Eb is megmutatta, hogy a hazai rendezés olykor terhet is jelenthet, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy az előnyünkre váljon. A testvérem, Vince sajnos már korábban kikerült a keretből, de nagyon szurkol nekem, hogy ott lehessek a világbajnokságon, a jövőben pedig remélhetőleg együtt is játszhatunk a válogatottban. Bárhogyan is dönt a szakmai stáb, nagyon erős csapatunk lesz, ám az ellenfelek is az aranyéremre pályáznak, úgyhogy nehéz két hét vár a válogatottra.

NSO