A Fradi mestere az edzőtáborról, a válogatottról és az újakról is nyilatkozott.

A magyar válogatottban eredetileg hárman képviselték a Ferencvárost, de Botka a sérülése miatt visszatért hozzánk. Vécsei játszott néhány percet az angolok elleni győzelemkor, míg Dibusz végig a pályán volt az olaszok ellen: sokszor mentett, a gólokról nem tehetett. Ez remek gyakorlás volt számára a Bajnokok Ligája előtt. A bosnyák válogatottban azonban a srácaink még várnak a lehetőségre. És ez az, ami aggaszt: ott sem játszanak és velünk sem edzenek. Úgy általánosságban mindenki más-más állapotban van, a mi feladatunk az, hogy a csapat legyen megfelelő állapotban július elejére. Minden melónk ezt célozza. Nem tudom még pontosan, mikor kezdődik a magyar bajnokság, valamikor a hónap közepén lesz meg a sorsolás, akkor, amikor a BL első köréé is. Amint tudjuk, ki lesz az első ellenfél, el is kezdjük majd tanulmányozni.

Június 5-én kezdtük a munkát, ezt a szakaszt 15-én zárjuk, egy nappal korábban lesz egy edzőmeccs, másnap reggel edzünk egyet és irány Budapest. 3.5 órás az út oda, Ausztriában van az edzőtábor, nem messze a szlovén határtól. Ott van egy kis stadion, ahol játsszuk a meccseinket. Még nem voltam itt egy csapatommal sem, habár jól ismerem a környéket, természetesen. A menedzsment három opciót ajánlott, ezt választottam. Nincs messze Budapest, így a sérülésből visszatérők és az újak is könnyen csatlakozni tudnak. Egyikük nem is olyan rég érkezett.

Három új srác van egyelőre. A védő Mats Knoester és a támadó Adama Traoré már játszott is egy edzőmeccsen, ahol egy alacsonyabb osztályú szlovén gárdát vertünk 8-0-ra. A holland a Heraclesből érkezett, míg Traoré a Seriff Tiraszpolból ismert. A mali játékost már a télen meg akartuk szerezni, akkor még nem sikerült. Örülünk, hogy már velünk van. Nemrég megérkezett a francia Xavier Mercier is Belgiumból. Lehetséges, hogy a francia már a Shkendija vagy a románok ellen pályára is lép, 12-én vagy 14-én.

– Sztanyiszlav Csercseszov