A fradista kislányt és osztályfőnökét – aki egyben fórumtársunk is – kérdezték a magyar – angol meccsen szerzett élményekről.

Szombaton valóra vált egy 12 éves kislány álma, ugyanis a Magyarország–Anglia mérkőzés után megkapta Szoboszlai Dominik mezét, így örömében még el is sírta magát. A 12 éves Bea az osztálytársaival látogatott ki a Nemzetek Ligája hazai meccsére, ám álmában sem gondolta volna, mekkora élménnyel gazdagodik a nap végére.

Ez volt az első alkalom, hogy a magyar válogatott mérkőzésén voltam, de a jövőben mindenképp szeretnék minél többször elmenni. Dominik szavaira nem emlékszem. Arról a pár percről annyira emlékszem, hogy a kezembe adta a mezt. Olvasgattam a kommenteket, ahol valaki azt írta viccből, most adjam el, amíg ér valamit, de eszem ágában sincs, hordani sem mindig szeretném, az is lehet, hogy később bekereteztetem és a falon lesz. A suliban mindenki gratulált, el sem hitték, mi történt velem aznap. Hihetetlen érzés volt – mesélte lelkesen a kislány a Blikknek.

A magyar–angol meccsre elkísérte őket Bea osztályfőnöke, Balázs is, akinek a közbenjárása egy életre szóló élményt szerzett a diákjának. Pedagógusként csak segített egy tanítványának, nem gondolta, hogy ebből ekkora hír lesz.

Természetesen nem volt megbeszélve, hogy Beának adja oda Dominik a mezét! Már indultunk ki a stadionból, amikor meglátta, hogy Dominik elindul körbe pacsizni. Visszaszaladtunk a szektor első sorába! Már amikor közelített, elsírta magát, hisz nem gondolta meccs előtt még azt sem, hogy pacsizni tud a kedvencével. Én mondtam neki, hogy megpróbálunk valamit szerezni. Amikor Dominik odaért, ahogy a videón látszik is, elkaptam a felsőjét, majd mondtam neki, hogy az osztályfőnöke vagyok a kislánynak, aki sír örömében, és hogy neki adná-e a mezét!? Dominik erre mosolyogva azt mondta, odaadom, csak ne sírjon. Nem gondolta, hogy valakiből ilyen érzelmeket válthat ki. Teljesen meglepődött, ez látszott is rajta. Még egy fotót szerettünk volna, de a fotósok mondták, hogy már készült, és úgy is fent lesz sok helyen – mesélte Balázs. – Ma a mezben jött iskolába. Nagyon büszke rá. Azt mondta, elteszi emlékbe, és mindig büszke lesz erre a bemelegítő mezre – emlékezett vissza.