Női és férfi csapatunk is bejelentette az érkezőket és távozókat – nagy nevek is vannak a névsorban!

Férfi vízilabda

A 2022/23-as szezont szerkezeti változtatásokkal kezdi majd meg a Ferencváros férfi csapata. A balkezes Nyíri Balázs Fradi-játékos marad, de az idényt kölcsönszerződéssel egy hazai klubcsapatnál tölti. Valamint külföldön folytatja pályafutását Vámos Márton, aki az elmúlt öt évben mindent megnyert a csapattal, amit lehetett. A balkezes klasszisnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Fradi a csúcsra ért és továbbra is a világ egyik legerősebb alakulatának mondhatja magát. Ezúton is szeretnénk megköszönni neki az alázatos munkát, amit a csapatért és a klubért tett, kitörölhetetlen fejezettel gazdagította a Fradi történelemkönyvét!

A férfiaknál visszatér nevelőegyesületébe Varga Bence, aki kölcsönszerződéssel töltött egy évet Kaposváron. Az új igazolások mindegyike kopogtat a válogatott kapuján, rendszeresen kapnak meghívót a bő keretbe, és a legjobb sportolói korban vannak ahhoz, hogy komolyabb sikereket érhessenek el. A szélre érkezik a Vasasból a balkezes Vadovics Viktor, aki állandő tagja a válogatott bő keretének. Nagy Ádám is, aki a Szolnokkal nyert bajnokságot és Euro Kupát tavaly. Bekknek indult, de egyre univerzálisabb és gólerős játéka a Fradiban kiteljesedhet. A variációs lehetőségek tovább bővülnek egy légiós érkezésével, Stylianos Argyropoulos támadásban a pálya bármely pontján gólveszélyes, míg védekezésben az álló és a dinamikus feladatok megoldására is képes. Az univerzális játékos a görög válogatott meghatározó tagjaként ezüstérmet szerzett a tokiói olimpián, korábban nyert Bajnokok Ligáját, görög bajnokságot és kupát, valamint horvát bajnokságot is.

Nagy Ádám: „Bízom benne, hogy egy bajnoki címvédő csapat tagja tudok lenni a következő szezonban! Remélem, sok játéklehetőségem lesz és be tudom biztosítani a helyem a csapatban. Ezen felül szeretnék jobban összeérni a válogatott csapattársaimmal, ebből remélem, a Fradi és a válogatott is profitálni tud.

Vadovics Viktor: „Az FTC évek óta topcsapat Magyarországon, ez önmagában elég motiváció, hogy valaki ide igazoljon. A válogatott összetartásokon többször is meséltek a Fradisták, hogy a körülmények tökéletesek, a szakágak összetartanak, és valóban egy nagy család él a Népligetben, ezért örömmel csatlakozom a klubhoz. Szeretnék olyan szezont zárni, ami után elmondható, hogy mindent megtettünk a győzelemért, és remélhetőleg ez aranyérmekben fog megmutatkozni. Nem utolsósorban a válogatottban is szeretném kiharcolni a helyem és a Fradi megadhatja azt a hátteret, amire szükségem van.

Varga Bence: „Izgatott vagyok, mert ez az első szezonom egy topbajnokságban és egy topcsapatban, remélem, tudok élni a lehetőséggel. A csapat szempontjából örülnék, ha a korábbi években látott eredményesség és lendület meglenne. A játékkal kapcsolatban minden téren szeretnék fejlődni, már a nyári felkészülés alatt is.

Női vízilabda

2022/23-ban a női felnőtt kerete komolyabb változtatáson esik át. Az idény végével hét játékos nem folytatja a játékot a Ferencváros tagjaként. Maud Koopman és Vályi Vanda aktív pályafutását más csapatban folytatja, Tóth-Csabai Dóra edzőként marad a Fradi-család tagja. Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya szintén edző lesz egy másik klubnál, míg Kövesdi Vivien anyai örömök elé néz, Regős Maja és Valentin Kamilla később dönt pályája alakulásáról.

A női csapathoz igazol az OSC fiatal kapusa, Gresó Luca és a BVSC-ből a gólerős Farkas Tamara. A tokiói olimpián történelmi bronzérmet szerző válogatott két tagja is a Népligetben folytatja pályafutását. Leimeter Dóra a BVSC-ből, Gurisatti Gréta a Dunaújváros csapatából érkezik, mindketten évek óta meghatározó szereplői klubcsapataiknak és a magyar válogatottnak.

Farkas Tamara: „Szerettem volna váltani és szintet lépni, a Fradiban minden adott ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. Azzal lennék elégedett, ha a bajnokságban és a Magyar Kupában legalább döntőt tudnánk játszani, nemzetközi szinten jussunk annyira messze, amennyire csak lehetséges.

Leimeter Dóra: “Úgy éreztem 9 év után, hogy szükségem van a váltásra és megtisztelőnek érzem, hogy a Fradi hamar megkeresett és szeretett volna a csapatban tudni és ezért mindent meg is tettek. A válogatott csapattársaimon keresztül pedig tudtam, milyen munka folyik a Népligetben, ezért örömmel mondtam igent. Az idei keret alkalmas arra, hogy valamelyik nemzetközi kupában bekerüljön a legjobb négy közé, a bajnokságban és a Magyar Kupában pedig döntőt játsszon. A non-plus-ultra az lenne, ha ezeket meg is tudnánk nyerni.

Gresó Luca: „Gerendás György keresett meg, hogy lenne-e kedvem második számú kapusként játszani a Fradiban, természetesen igent mondtam. Ha már lehetőséget kaptam, szeretnék sokat fejlődni, és bekerülni a válogatottba. Ha érmet, érmeket nyerünk, talán erre is nagyobb lehetőségem van.

Gurisatti Gréta: „Amikor megérett bennem a gondolat, hogy 14 év után szeretnék váltani, minden szempontból a Fradi volt a legjobb döntés. Még viszonylag friss a női szakág a klubon belül, bízom benne, hogy az új igazolásokkal – velem együtt – még eredményesebb lesz, és már az új szezonban tudunk döntőket játszani vagy trófeát (trófeákat) nyerni. Kiemelném, hogy a Fradi-tábor példaértékű hangulatot varázsol a rangadókon, előfordult, hogy akkor is biztattak engem és a csapatomat, amikor még nem is volt szó az átigazolásomról. Remélem annyira várnak engem, mint amennyire én várom a találkozást és az újabb kihívásokat.

Bővebben: Fradi.hu