Bánki Dodi anekdotagyűjteményt írt.

Bánki Józsefet egyetlen fradistának sem kell bemutatni. Korábbi futballistánk 1981 és 1990 között erősítette az FTC-t, összesen 274 alkalommal lépett pályára együttesünk mezében, 52 gólt szerzett. Aktív pályafutásának befejezése óta is ezer szállal kötődik a Ferencvárosi Torna Clubhoz, jelenleg is ő a Zöld és fehér magazin főszerkesztője.

Bánki József – vagy ahogy a legtöbben ismerik, Bánki Dodi – könyvet írt, amely a Taps, szénsav, Ferencváros címet kapta. A 284 oldalas kiadványban olyan, eddig csak a szájhagyomány útján megismerhetett anekdotákat jegyzett le a szerző, amelyek révén korrajzot kaphatunk az FTC elmúlt évtizedeiről, valamint a klubot odaadóan szolgáló legendás ikonokról, akik nélkül ma már talán nem is létezhetne Magyarország legismertebb és legsikeresebb egyesülete. A hőskor, az ötven-hatvan évvel ezelőtti történetek mellett az elmúlt esztendők eddig még nem ismert szórakoztató, tanulságos történeteit is elolvashatja az olvasó. A két edzőfejedelem, Lakat Károly és Dalnoki Jenő történetei, megjegyzései, hovatovább szállóigévé vált kijelentései mellett három klasszikus fradista, Novák Dezső, Albert Flórián és Rákosi Gyula sem maradhattak ki a visszaemlékezésből, de Bánki József játékosként a Fradiban eltöltött 20 évének élményeivel is bővelkedik a kötet.

Június 9. és 12. között a Ferencvárosi Torna Club részvételével rendezik meg a 93. Ünnepi Könyvhetet, amelyen klubunk kitelepülését a Vigadó tér felőli oldalon a Duna-korzón találhatja majd. A program részeként június 12-én, vasárnap 12 órától Bánki József Ballai Attilával beszélget majd a Könyvhét Vigadó téri színpadán. A pódiumbeszélgetés után pedig az FTC pavilonjánál dedikálja a Taps, szénsav, Ferencváros című kiadványát.

A Taps, szénsav, Ferencváros 3.899 forintos áron kerül bolti forgalomba. Keresse a Fradi Shopban, a shop.fradi.hu-n (szurkolói kártyával 5, labdarúgó bérlettel 15 százalék kedvezményt biztosítunk!), illetve országszerte a Libri és Líra könyvesboltokban!

Fradi.hu