Valamint a szezon gólkirálya is, az MLSZ díjazta női csapatunk játékosedzőjét – a SportRádióban őt és Fenyvesi Evelint is kérdezték az idényről.

RangAdó-díjátadó: Vágó Fanni az Év játékosa, Vida Boglárka az Év felfedezettje

Az M4 Sport közszolgálati sportcsatorna stúdiójában rendezett 2022-es gálán a Simple Női Liga 2021–2022-es idényének legjobbjait díjazták. A rangadó díjátadón három női kategóriában hirdetett győztest az MLSZ: az év játékosa, az év felfedezettje és a gólkirály került kihirdetésre.

Két kategória (az év játékosa és felfedezettje) végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden egyesület részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3–3 játékosra kategóriánként.

Az Év felfedezettje Vida Boglárka, az ETO FC labdarúgója, míg az Év játékosa az FTC-Telekom játékos-edzője, Vágó Fanni lett, aki a Simple Női Liga 2021-2022-es idényében összesen 19 gólt szerzett, így a gólkirályi címet is elnyerte. A díjazottaknak Margret Kratz, a női A-válogatott szövetségi kapitánya adta át a díjakat.

MLSZ