A helyosztó ötkor kezdődik, ellenfelünk az olasz Brescia együttese lesz.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, Final8, elődöntő
Pro Recco 10-7 Ferencváros
Negyedek: 1-2, 4-2, 4-1, 1-2
Gólok: Merkulov 2, Vámos 2, Fekete 1, Ubovic 1, Varga 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Rövid összefoglaló, valamint Varga Dénes és Varga Zsolt értékelése:

Fekete Gergő

Nehéz mit mondani… Tudtuk, hogy a játékosállományt tekintve a Recco erősebb csapat. Nekik estünk, próbáltunk mindent megtenni, úgy gondolom, hogy amíg az erőnk és a koncentrációnk tartott, addig jó mérkőzést játszottunk. Sajnos a harmadik negyedben kinyílt az olló. A negyedikben még megpróbáltunk utolsó erőfeszítést tenni, hogy megfordítsuk az állást. Ez most így alakult, muszáj előre nézni, holnap nagyon fontos meccsünk van és mindent megteszünk, hogy a bronzérmet hazavigyük.

Jansik Szilárd

Félidőig jól mentünk. Úgy éreztem, a második félidőre elfáradtunk. A meccs első felében dupla annyit voltunk emberhátrányban, mint az ellenfél, ami felemésztette az energiánkat. Szomorú vagyok, hogy a végére elég simán nyertek, úgy éreztem, több van bennünk és arra számítottam, hogy a végletekig kiélezett meccs lesz.

Német Toni

Nem tudom azt mondani, hogy fáradtak voltunk, mert elődöntőt játszottunk, úgyhogy mindenki “félre tette” a fáradtságot. Küzdöttünk, de ez kevésnek bizonyult, megyünk tovább és a bronzéremét harcolunk holnap. Nekünk ez egy örömjáték volt. Megnyertük a kupát, megnyertük a bajnokságot, elértük a célt, hogy bekerüljünk a legjobb nyolcba a BL-ben, tegnap túljutottunk a Dubrovnikon, elődöntőt játszottunk. Most sajnos kevésnek bizonyult, amit nyújtottunk, még többet kell edzeni, még jobbnak kell lenni és – döntőt kell játszani.

Varga Dénes

Mindent kiadtunk magunkból, ugyanakkor ha fegyelmezettebbek vagyunk néhány szituációban – magamat is hibáztatom ebből a szempontból –, akkor tovább tarthatott volna a feszültség a két csapat között, és a végén zavarba hozhattuk volna a Reccót, de hát nem így alakult, úgyhogy a vége sima lett. A Brescia ellen jól állunk az idényben, de erős csapat, és mind a két egymás elleni meccsünk bravúrnak számított. Hasonló mérkőzésre számítok, mint a Recco elleni volt, szombaton is okosnak és taktikusnak kell maradni.

Vogel Soma

Nyilván nagyon sajnálom, hogy nem jött össze ez a mai. Azért éreztük, hogy benne lehet egy ilyen eredmény, a Recco, ha a realitást nézzük, jobb csapat nálunk. Jól tartottuk magunkat az elején, nagyon fegyelmezettek voltunk, de a második félidőre elfáradtunk, nem bírtuk a tempót – kicsit hasonlóan a tavalyi Recco-mérkőzésünkhöz, a második félidőben fáradtunk el. Holnap meg szeretnénk nyerni a bronzmeccset. A Bresciát ismerjük már, nagyon kellemetlen csapat, úgyhogy még a mainál is agresszívabb, pörgősebb meccsre számítok, mert ilyen a Brescia játéka.

Varga Zsolt

Az idény elején álmodoztunk arról, hogy ott legyünk a nyolcas döntőben, arra talán nem is gondoltunk, hogy a legjobb négy között is ott lehetünk. Nagyszerű teljesítmény volt idáig eljutni ennyi változás után! Ezen a mérkőzésen másfél negyeden át játszottunk jól, utána feljött a Recco, és a végére nagyon elfáradtunk. Ez benne volt a pakliban az előző napi negyeddöntő után, főleg, hogy az ellenfélnek hosszabb a kispadja. Vereség után mindig van bennem hiányérzet, de az a legfontosabb, hogy összeszedjük magunkat, és megnyerjük a Brescia elleni mérkőzést.

Varga Zsolt az MVLSZ-nek: