Óriási csatában léptünk túl a Dubrovnikon a Bajnokok Ligájában, a négy között az olasz sztárcsapattal mérkőzünk meg ma este fél kilenckor. Zalánkiék a spanyol Barcelonetát győzték le 11-10-re a negyeddöntőben.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, Final8, negyeddöntő
Ferencváros 14–13 Jug Dubrovnik
Negyedek: 6-4, 3-4, 1-3, 4-2
Gólok: Merkulov 3, Varga 3, Vámos 3, Jansik 2, Damonte 1, Pohl 1, Ubovic 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Rövid összefoglaló és Varga Zsolt értékelése:

Jansik Szilárd

Jól kezdtünk, 3:0-ra vezettünk, de aztán sok könnyű gólt kaptunk, kulcsjátékosaink két kiállítást kaptak, ezért mindkettőjüknek, Vámos Mártonnak és Varga Dénesnek ki kellett ülniük a 3. negyedre. A Jug egyenlített és átvette a vezetést. Ekkor mutattuk meg, milyen ügyesek vagyunk. Az utolsó negyedben jobbak voltunk. Ez a harmadik F8-am és nagyon boldog vagyok, hogy újra az elődöntőben lehetünk. Nyerni akarunk. Most vissza kell mennünk a szállodába, és pihenés jön. Nehéz meccs vár ránk holnap.

Nemanja Ubovic

Nagyon sok olyan mérkőzésünk volt ebben az idényben, amelyet a végén nyertünk meg, így eszünkbe se jutott feladni a mérkőzést, még kétgólos hátrányban sem. Összeállt a védekezésünk, ebből le tudtunk fordulni, így tudtunk győzni. Nagyon fárasztó meccs volt, de itt már minden meccs döntő, az volt a Jug elleni, és az lesz a Recco ellen is. Mindent megteszünk, hogy őket is legyőzzük, ehhez elsősorban a védekezésünket kell rendbe tennünk.

Varga Zsolt

Nagyon jól kezdtünk, de a könnyű kiállítások után megzavarodtunk, a Jug erőre kapott, és olyan gólokat is kaptunk, amelyek már a mi hibáinkból estek. Amikor elfogadtam, hogy a játékvezetőkkel úgysem tudok mit kezdeni, csak magammal és a csapatommal, elkezdtem megnyugodni, ettől a csapat is megnyugodott, és újra elkezdett játszani. Feljavult a védekezés, jöttek a blokkok, majd a klasszisteljesítmények is.

Jansik Szilárd és Varga Zsolt az MVLSZ-nek:

Varga Dénes és Vámos Márton a VLV-nek: