Pólósaink második edzőmeccsüket is lejátszották a magyar válogatottal a Margitszigeten – holnap reggel utaznak a fiúk Belgrádba a Bajnokok Ligája nyolcasdöntőjére.

Vigvári Vendel

Hát…, eggyel rosszabb volt a Fradi szempontjából, mint az előző mérkőzés, úgy tudom, hogy a válogatott jobban is készült rá, mi reggel azért egy keményebb edzésen voltunk túl, talán játszott is a játékunkon. Azon kívül viszont szerintem egyes technikai elemeket jól megvalósítottunk. Nagy iramú mérkőzés volt és segített nekünk a felkészülésben, az biztos. Az előző héten nagyon jó munkát végeztünk, kemény edzések voltak, tényleg jól tudtuk készülni. Ugye, a Jug Dubrovnikkal játszunk – egyre többet videóztunk már a hét vége felé és még fogunk is. Készülünk gőzerővel és szerintem jó formában leszünk. Azért a szezon második fele jól alakult, szeretnénk ezt a lendületet továbbvinni és nem megállni.

Varga Zsolt

Hát, hogyha mind a két mérkőzést egyben nézem, akkor ez kevésbé volt jó a mi számunkra, mint az előző, amelyik meggyőző volt, tényleg jól mentünk végig, nagyon pontosak voltak a támadás-befejezések is. Ez ma nem volt annyira meggyőző, de nem tartom ezt problémának. Azt gondolom, ez így rendben van, hiszen a játék mindig hullámzik – most talán egy picit más a fáradtság is, mint mondjuk, akkor volt. Meg szerintem a fejekben is az van, hogy ha játszunk egy relatíve jobb, eredményesebb kétkaput, utána az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy ez is könnyebb lesz és aztán jön egy 6:3-as első negyed és abból kell felállni… Összességében, azt gondolom, hogy nagyon hasznos volt, hiszen nem tudtunk volna mással most játszani, kétkapuzni és ez a felkészülésnek elengedhetetlen eleme. Nagy köszönet ezért Tominak és a válogatottnak.

Bővebben: VLV

További fotók: FTC vízilabda, MVLSZ, VLV