Elek Gábort kérdezték többek között Simon Petráról is a Magyar Kupa győzelem után – kupagyőztes játékosaink is nyilatkoztak.

A Blikk Kisfaludy Anettel beszélgetett:

– Egy hete a Győré lett a bajnoki cím. Fűtötte a csapatot a visszavágás a 26-22-re megnyert Magyar Kupa-fináléban?
– Csupán rosszabb gólkülönbségünk miatt maradtunk le az aranyéremről a bajnokságban, ezért szerintem az ott nyújtott teljesítményünkre is büszkék lehetünk. Nem a visszavágás fűtött minket, ráadásul a kupa előtti utolsó Győr elleni meccsünket is megnyertük, a legerősebb motivációnk az volt, hogy szerettük volna szépen, Magyar Kupa-aranyéremmel zárni a szezont.

– Mi kellett ahhoz, hogy négygólos hátrányból is vissza tudjanak kapaszkodni?
– Akkor szakadtunk le a Győrtől, amikor a helyzeteinket elrontottuk, illetve három kiállítást is összeszedtünk, de egyébként stabilak voltunk. Vagyis, a ziccerek értékesítésére kellett leginkább odafigyelnünk. Hittünk magunkban, fordítottunk, és szerencsére megszereztük a trófeát.

– Hogy ünnepelték a kupasikert?
– Fantasztikus volt, hogy a csarnokban a szurkolóinkkal közösen kezdhettük az ünneplést, az egész idény során mellettünk álltak, ők is megérdemelték a sikert. Ez nemcsak megnyert kupadöntő volt, hanem egyben az utolsó meccsünk is az idényben, vagyis most tényleg kiengedhettük a gőzt.

– A parádésan védő Janurik Kingát külön ünneplésben is részesítették?
– Kinga valóban fantasztikusan védett, de mindenki hozzátette a maga részét, ez tényleg a csapat sikere volt. Épp emiatt voltunk nagyon erősek ezen a napon.

– Nehéz idényen vannak túl sok szempontból, ezzel a trófeával a zsebben sikeresként könyvelik el a szezont?
– A záróakkord nagyon jó lett, az biztos, és így az összkép is sokkal jobb. A korai Bajnokok Ligája-búcsút nagyon sajnálom, főleg azért, mert látjuk, érezzük, hogy ha jól teljesítünk, akkor akár a Győrt is le tudjuk győzni négy-öt góllal.