A villámkarriert befutó 17 éves játékosunk magával nem elégedett.

– Ezt nevezik villámkarriernek: három hete, felnőtt pályafutása második élvonalbeli mérkőzésén a Szombathely ellen szerezte az első góljait az NB I-ben, tegnap három kísérletből három gólt szerzett a Bajnokok Ligája Final Fourra készülő Győrnek a Magyar Kupa döntőjében.
– Igen, sikerült gyorsan felvennem a ritmust. Hamar belelendültem, és nem lehetek eléggé hálás a csapattársaimnak, nagyon sokat segítettek a lányok. Mit is mondhatnék? Lehet, hogy ez tényleg villámkarrier.

– Hibátlanul lőtt az ötszörös BL-győztes ETO ellen. Ha ezt valaki egy hónapja mondta volna…
– Akkor nem hittem volna el! De reméltem, a lelkem mélyén bíztam benne, hogy ez akár így is lehet, mert tudom, hogy képes vagyok erre a teljesítményemre.

– Az első félidőben nem úgy nézett ki, hogy első nekifutásra megnyeri a Magyar Kupát. Kétszer is vezetett négy góllal a Győr, de még a szünetben sikerült egyenlíteniük. A második félidőben már nem volt kérdés. Mi hangzott el a szünetben az öltözőben?
– Elsősorban az, hogy élvezzük a játékot. Elek Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy rakjuk rendbe a védekezést. Viselkedjünk csapatként, mindenki segítsen a másiknak, és úgy gondolom, hogy ez meg is valósult a második félidőben. Természetesen szó volt a támadójátékunkról is, elhangzott, hogy sokkal jobban koncentráljunk a ziccerhelyzetekben, ezeket mindenképpen gólra kell váltanunk. Minden a helyére került.

– A saját teljesítményével elégedett? A Győr edzője, Ambros Martín külön kiemelte a játékát a meccs után.
– Maximalista vagyok, tehát nem. Volt egy-két hibám, ezért sem lehetek magammal teljesen elégedett.

– A Győr meglepte valamivel? Azt kapta tőlük, amire számított?
– Hihetetlenül gyors játékra számítottam tőlük, tudtuk, hogy egyénileg nagyon képzettek, gyorsak a játékosaik, igazából engem is meglepett, hogy ilyen jó meccset tudtunk ellenük játszani.

– Az ETO néhány játékosa arra panaszkodott, hogy a Fradi tudatosan tördelte, lassította a játékot. Ez tudatos taktikai elem volt?
– Igen, ezt is terveztük. Az elődöntőben, a Siófok ellen hétméteresekkel megnyert meccsen sok energiát veszítettünk, nagyon kevés cserénk volt. Ezért próbáltuk forgatni a játékot, néha lassítottunk, aztán a lerohanásokat erőltettük.

– Csapattársa, Szöllősi-Zácsik Szandra szerint az akarat döntött a Fradi javára. Ezzel egyetért?
– Teljesen egyetértek. Nagyon akartuk a győzelmet a szezon utolsó mérkőzésén, és ez is számított. Természetesen nagyon sok sikert kívánok a Győrnek a Final Fourban.

forrás: magyarnemzet.hu