Tamásiban jótékonykodtak az öregfiúk.

Szinte egész nap megállás nélkül szakadt az eső Tamásiban, délután három felé azonban elkezdtek visszavonulni a sötét felhők. Talán az időfelelős is úgy volt vele, nem ronthatja el azt a napot, amiért annyit, de annyit dolgoztak a szervezők. Aztán mielőtt kifutottak volna a csapatok a gálamérkőzésre, ismét rázendítettek az égiek. Miután Horváth Zsolt, az örökös helyi szpíker pályára szólította a hazai kedvenceket, Bánki József, a ferencvárosi öregfiúk vezetője vette át a mikrofont.

Lehet a Fradi nélkül élni, de nem érdemes” – mondta, majd felkonferálta a vendégcsapatot. Mi tagadás, illusztris nevekkel jött a legnépszerűbb magyar csapat: Fischer Pál anno az Ajaxban is villogott, Zoran Kuntics pedig talán a klubtörténet legfontosabb gólját szerezte Brüsszelben az Anderlecht ellen (ekkor jutott fel a Fradi először a Bajnokok Ligája főtáblájára).

Keller József az első BL-csapat kőkemény védője volt, a Szekszárdról indult Máté Csabát (aki Sztanyiszlav Csercseszov, Peter Stöger, Szerhij Rebrov, Thomas Doll és Ricardo Moníz munkáját is segítette) senkinek sem kell bemutatni, ahogy a pécsi nevelésű támadót, Kardos Ernőt sem. Utóbbi a Majosi SE edzőjeként szombaton még a megyebajnoki aranyat ünnepelte, míg Máté szinte a nagyfia, Roland esküvőjéről érkezett.

Nem kellett szégyenkezniük a tamásiaknak sem, a hazaiak is igen veretes névsorral várták a meccset. Pályára lépett mások mellett a két szervező, Berengyán Béla és Márkus Krisztián, de ott volt a gyepen az egykori kedvencek közül Pék András, Béres Szabolcs, Juhász Attila vagy, Juhász István.

Utóbbi egy kiváló indítás után szerezte meg a vezetést, mire még az eső is elcsendesedett. A főlelátó dugig volt, a Sárga Ultrák megállás nélkül daloltak, ahogy sokat tett a kiváló hangulatért a Groupama Aréna hangja, Szendrey Zsolt Károly is. Talán kevesen tudják, ezért érdemes rögzíteni: Szasza, ahogy a drukkerek ismerik, gyönki származású.

Az első tamási gól után nem sokkal jött a második, s benne volt a pakliban egy harmadik is – de a ziccer kimaradt. A Fradi szeniorjai (az öregfiúk szót annyira furcsa leírni ilyen örökifjak láttán) pedig büntettek: Máté Csaba gyorsan kiegyenlített (a második gólja egy pazar ollózásból született), Keller József közelijével pedig már a zöldek vezettek, s fordulhattak előnnyel.

A kis pihenő után újabb két Fradi-gól következett, amire a tamásiak már csak eggyel tudtak felelni, a vége 5–3 lett. A meccs végére még a napsugarak is felbukkantak itt-ott, erre szokták mondani, hogy minden jó, ha a vége jó. A „Szép volt fiúk!” rigmus a legvégén mindkét csapatnak szólt – nagy élmény volt a Fradi öregfiúk vendégjátéka.

A teljes nyereséget felajánlották

Nemcsak a Fradi-ereklyék elárverezéséből befolyt összeget, hanem a jótékonysági meccs teljes nyereségét a helyi óvodák kapják – mondta lapunknak a szervezők nevében Vámosi Ferenc. A pontos összeget tegnap még nem tudták megmondani, de az biztos, hogy több százezer forintról lesz szó. Nagyon sokan váltottak belépőjegyet, s a kihelyezett adománygyűjtőbe is sokan dobtak be kisebb-nagyobb összegeket. Az ereklyék közül Somalia dedikált meze 60 ezer, Jova Levente kesztyűje 27 ezer, az öregfiúk által dedikált labda pedig 23 ezer forintért kelt el.

forrás: teol.hu