Kupagyőztes aranyszavak a Győri ETO elleni győzelem után.

Női kézilabda, Magyar Kupa, Final4, döntő
Ferencváros 26-22 (12-12) Győri ETO
Gólok: Malestein 7, Klujber 5, Bölk 4, Márton 3, Simon 3, Zácsik 3, Kovács 1

Beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Az FTC Magyar Kupa-győztes női kézilabda csapata a 2021/2022-es szezonban

Emily Bölk

A mérkőzés fordulópontja az volt, amikor az egyenlítés után elkaptuk a ritmust, illetve Janurik Kinga teljesítménye is kulcsfontosságú volt a győzelemhez. Egy kis szerencsénk is volt a második félidőben, de nagy csata volt.

Janurik Kinga

Nagyon nehéz mit mondani, még mindig nem hiszem el. Nagyon köszönöm a családomnak, mert rengeteg támogatást kaptam tőlük, nélkülük ez nem ment volna. Nagyon szeretem őket és a csapatot, a szurkolótábort is, az ilyen pillanatokért kezdünk el kézilabdázni. Tegnap nagyon rosszul játszottunk, de mára összekaptuk magunkat, minden terhet leraktunk magunkról, és csak élveztük a döntőt.

Simon Petra

Meghozta az eredményét az, hogy minden erőnket, motivációnkat beletettük a mérkőzésbe és kihajtottuk a lelkünket. Nehezen tudtam felvenni a mérkőzések ritmusát, de meccsről meccsre belerázódtam. Először nagyon nehéz volt, de utána egyre jobban hozzá tudtam szokni a lendülethez és a lőtt passzokhoz, fantasztikus a lányokkal együtt játszani.

Elek Gábor

Egy éve is azt mondtam, hogy nem értem a női kézilabdát, legalábbis a lélektanát biztosan nem. Ha nekem valaki elmagyarázza, hogy a tegnapi nap után mi változott, a délelőtti edzésünk se volt valami rózsás… Ez szenzációs volt, egységben, csapatként brutálisat mentünk. Április elején a mennyből a pokolba kerültünk, amikor kiestünk a szlovén Krim Ljubljanával szemben a Bajnokok Ligájából, most viszont fordított utat jártunk be. Nagyon örülök, de szeretném megfejteni, hogy mi ennek az oka. A Győr ellen semmilyen stresszt és félelmet nem érzünk, ami megrogyaszt minket, és ma nagyon bátor kézilabdát játszottunk. A mai a mentalitás, a szenzációs csapategység és Janurik Kinga győzelme volt. Nehéz évünk volt, sérülések sújtottak minket, ennek tükrében különösen büszkék lehetünk erre a trófeára. Négygólos hátrányban is hittünk abban, hogy visszakapaszkodunk, már az első félidőben sem játszottunk alárendelt szerepet, a térfélcsere után pedig higgadtan és megfontoltan kézilabdáztunk.