Clubunk fiatal tekése, Hári Boglárka ezüstérmes lett az észtországi világbajnokságon. Gratulálunk!

Rettentő nagy büszkeséggel tölt el, hogy így teljesítettem ezen a világbajnokságon. Egyáltalán nem vagyok csalódott, boldog vagyok, hogy ilyen nagyszerű eredményt sikerült elérnem.

Nehéz időszak van a friss vb-ezüstérmes Hári Boglárka mögött, akit egy makacs sérülés hosszú-hosszú ideig hátráltatott, és még másfél hónappal ezelőtt sem gondolta, hogy ilyen sikereket érhet el.

Az elmúlt hónapokban meg sem fordult a fejemben, hogy bármi ehhez hasonló dolog megtörténhet velem, egyáltalán nem számítottam rá. Az utóbbi egy hónapban sikerült mindent rendbe tenni, mind fejben, mind pedig fizikálisan. A világbajnokság előtt az volt az elsődleges célom, hogy ott legyek a legjobb nyolc között. Ehhez képest ezt messze sikerült felülmúlnom.

Fiatal versenyzőnknek ez volt az első egyéni világbajnoksága, így nem csoda, hogy nagy izgalmakkal érkezett meg Észtországba.

Hihetetlenül izgultam. A selejtezők alatt az első 30 gurításnál remegett a kezem, de szerencsére sikerült megnyugodnom. A meccsek rendkívül idegőrlők voltak, főleg a beugrós része, de az sem volt egyszerű, amikor a saját csapattársam ellen kellett játszanom, mindezt az első egyéni világbajnokságomon. Teljesen más érzés volt ellene játszani. A péntek délutáni, esti meccsek után sikerült megnyugodnom, amikor már biztossá vált, hogy érmes leszek, hogy ott lehetek a dobogó valamelyik fokán. Ahogy mondani szokás: a vége már csak örömjáték volt.

Az elképesztő teljesítmény után természetesen nem maradhattak el a gratuláló üzenetek sem.

Nagyon sok üzenetet kaptam a döntő után, mindenki gratulált nekem. Próbáltam először édesanyámmal beszélni, aki végig követte a világbajnoki szereplésemet, de voltak még sokan mások, és mind-mind gratuláltak nekem.

A világbajnoki ezüstérem után pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés.

Úgy érzem kiadtam magamból mindent, nagyon elfáradtam, de azt kell mondanom, hogy minden pillanatért megérte. Most jön a pihenés, egy jó hónapig nem szeretnék tekepályát látni – zárta nevetve gondolatait Hári Boglárka.

Mátraházi István szakosztályelnök szerint Hári Boglárka kiemelkedően teljesített a világbajnokságon.

Nagyon büszkék vagyunk Boglárkára, ilyen eredményt elérni, ilyen fiatalon óriási siker. Ne feledjük, még csak 24 éves, előtte a jövő és lesz még világbajnokság, ahol javíthat. A felnőtt mezőnyben verte sorra az ellenfeleket, ez kiváló teljesítmény. Tegnap és ma is két meccse volt, ez fizikálisan és pszichésen is megterhelő. Egy hazai bajnoki szezonban hetente játszanak egy meccset. A döntőben azt láttam rajta, hogy talán el is fáradt, de nagyon büszkék vagyunk rá, ez egy fantasztikus ezüstérem.

Fradi.hu

Csányi Béla és Hári Boglárka