Ma és holnap is pályán a korábbi nagy kedvencek.

A hajdani kedvencek május 28-án, szombaton előbb Baranyába, a Szigetvár közelében fekvő Patapoklosiba hivatalosak, az ünnepi gálamérkőzés 16 órakor kezdődik. A Fradiban az elmúlt években megszokotthoz hasonlóan a baranyai községben is láthatnak a nézők az 1995-ös Bajnokok Ligájában szerepelt játékosokat, továbbá bajnokokat, kupagyőzteseket, sőt, egykori honi gólkirályt is, mi több, az 1975-ös KEK-fináléban érdekelt együttesből ugyancsak érkezik ferencvárosi legenda a helyi sporttelepre.

Így például a szurkolók a szombati futballgálán olyan egykori népszerű futballistákkal találkozhatnak, mint Keller József, Telek András, Rab Tibor, Zoran Kuntics, Bojan Lazics, Fischer Pál, Szenes Sándor és még sokan mások. A ferencvárosi küldöttség kisebb, nagyobb ajándékokkal, klubot népszerűsítő szóróanyagokkal már jóval a kezdés előtt Patapoklosiba érkezik, lesz idő és lehetőség a szurkolókkal való beszélgetésre, közös fotók készítésére is a baranyai Fradi-ünnepen.

Másnap, azaz, május 29-én, vasárnap Tolna megyébe, egészen pontosan Tamásiba utazik a Fradi, méghozzá jótékonysági fellépésre, elvégre a klub életében a sikerek, a díjak, az elismerések halmozása mellett kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás. Éppen ezért május utolsó vasárnapján 17.00 órától öregfiúk együttesünk Tamásiban, Gyermeknap alkalmából lép pályára a helyi egyesület második csapata ellen.

A gálamérkőzés nemes célt is szolgál, ugyanis a szervezők a Ferencvárossal együttműködve igyekeznek segíteni a tamási óvodákat, méghozzá egy licittel, ennek keretében több Fradi-ereklye is megvásárolható lesz. Felajánlásra került többek közt korábbi brazil labdarúgónk, az négyszeres magyar bajnok Somália meze, amelyet minden bajnok és kupagyőztes játékosunk aláírt, illetve korábbi kapusunk, Jova Levente kesztyűje, valamint egy Fradi-címeres labda, amelyet öregfiúk csapatunk legendás alakjai láttak el kézjegyükkel

A vasárnap délutáni ünnepi meccsen pedig olyan egykori remek Fradi-futballistákat láthat a publikum, mint Zoran Kuntics, Fischer Pál, Keller József, Szenes Sándor, Holló Richárd, Kardos Ernő, sőt, a Ferencváros elsőcsapatának asszisztensedzője, a nem mellékesen szintén Tolna megyei születésű Máté Csaba is pályára lép, aki az elmúlt tíz évben öt vezetőedző – Ricardo Moniz, Thomas Doll, Sergei Rebrov, Peter Stöger, Sztanyiszlav Csercseszov – munkáját is segítette. A Ferencváros küldöttsége Tamásiba sem üres kézzel érkezik, a gyerekekre külön gondolnak a fradisták, mint ahogy más meglepetések is várják a futballgálára kilátogató drukkereket és érdeklődőket.

Először úgy gondoltuk, hogy a Gyereknap keretében az egész országban nagy népszerűségnek örvendő Fradi Öregfiúk labdarúgócsapatával egy közönségszórakoztató mérkőzést játszhatunk majd, ám az idő haladtával felmerült a vezetőség körében, hogy a találkozót összekapcsolhatnánk a jótékonysággal, így jött létre ez az akció. A licit során több fradista felajánlás gazdára fog találni, a befolyt összegből pedig a tamási óvodákat szeretnénk támogatni. Bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak az eseményremondta Berengyán Béla, a Tamási 2009 FC II. játékosa.

Fradi.hu