De a lehetőségeknek, amik a nyár folyamán adódnak, nyitva hagyunk egy kaput.

Amilyen posztra és akiket akartak, azokat sikerült megszerezni. Ebben nagy szerepe volt az elmúlt évek nemzetközi eredményeinek is – ezt Hajnal Tamás, a Ferencváros labdarúgócsapatának sportigazgatója mondta el az M1 televíziós csatornának.

A Ferencváros labdarúgócsapata a hét elején jelentette be a 41-szeres mali válogatott jobbszélső, Adama Traoré szerződtetését, míg pénteken a 23 éves holland középhátvéddel, Mats Knoesterrel állapodtak meg. A hét közepén pedig sikerült megállapodniuk a csapat egyik legkeresettebb játékosával, Tokmac Nguen is a maradás mellett döntött. Hajnal Tamás, az FTC futballcsapatának sportigazgatója úgy véli, sok játékosuk felkeltette a figyelmet, de a több lap által a skót Celtic együttesével összeboronált Ryan Mmaee-val kapcsolatban elmondta, jelenleg a sérüléséből lábadozik, és biztos, hogy a nyáron a Fradinál fog maradni.

Az új igazolásoknál arra a posztra, amit meghatároztunk, és azt a játékost akit kinéznünk, sikerült megszereznünk. A belső védő pozícióban szerettünk volna egy ballábas játékost, Knoester pedig egy nagy potenciállal rendelkező védő, az elmúlt három évet végigjátszotta Hollandiában” – mondta az eddigi nyári erősítésekről a sportvezető a közmédiának.

Traoréval kapcsolatban úgy vélekedett, személyében már egy BL-szinten is bizonyított, villámgyors támadót sikerült leigazolniuk, aki több poszton is bevethető.

Ami szintén egy nagy öröm és szinte egy nagy igazolás, hosszú és eredményes folyamat eredménye volt Tokmac maradása. Nagyon sok ajánlata volt, sok mindent be kellett vetnünk, hogy maradjon. Örülünk, hogy a Fradiban további potenciált, további lehetőségeket lát, hogy a legmagasabb szinten tudjon játszani” – mondta azzal kapcsolatban, mit jelentett a szurkolók egyik nagy kedvencének maradása.

Hajnal szerint az elmúlt években a nemzetközi színtéren mutatott teljesítményükkel kivívták azt az elismerést a Traoré-szintű játékosoknál is, akik így legalább meghallgatják a megkeresésüket.

Az anyagi feltételeken kívül is számos olyan összetett dolog van, amit egy játékosnak felvázolunk, de még így sem egy könnyű folyamat, nagyon sok tárgyalás előzi meg, hogy egy ilyen típusú labdarúgó számára is vonzó tudjon lenni a Fradi” – összegzett a sportvezető.

Túl sok mindent már nem tervezünk, Tokmac maradása fontos mozaikdarab a csapat tervezésében, nagy részben a keret komplett, kész van. De a nyár még nagyon hosszú, a felkészülés június 3-án kezdődik, júliusban pedig már BL-selejtezőt játszunk. Azoknak a lehetőségeknek, amik a nyár folyamán adódnak, nyitva hagyunk egy kaput, de fontos volt, hogy a csapat készen legyen a felkészülés kezdetére” – mondta Hajnal.

M4 Sport